Fotbal intern

Nicolae Dică, ultimul meci la FCSB? Cum a trăit duelul cu Rapid Viena

31.08.2018 | 12:17
Nicolae Dica ultimul meci la FCSB Cum a trait duelul cu Rapid Viena

FCSB a ratat pentru a doua oară în ultimii 14 ani prezența în grupele europene. Echipa lui Nicolae Dică a învins cu 2-1 în returul cu Rapid Viena, însă a ratat calificarea în grupele Europa League din cauza rezultatului din deplasare, 1-3.

Pentru Nicolae Dică, prezența în Europa League era unul dintre obiectivele primordiale. Cu o mare presiune înainte de acest meci, antrenorul FCSB a trecut de la agonie la extaz și iar la agonie în doar câteva zeci de minute. Cu un stadion viu, animat de cei 32.000 de fani, roș-albaștrii i-au luat tare pe austrieci încă de la început.

Nicolae Dică, ultimul meci la FCSB? L-a încurajat pe “groparul” Vlad

Gnohere, Roman, chiar și căpitanul Florin Tănase care în ultimele meciuri traversează o lipsă de formă, au pus în pericol poarta lui Strebinger. Nicolae Dică a fost ca un leu în cușcă pe tot parcursul meciului. A stat la limita suprafeței tehnice tot timpul și chiar dacă Andrei Vlad i-a dat palpitații de câteva ori în prima repriză, l-a încurajat de fiecare dată pe tânărul portar.

Nicolae Dică, ultimul meci la FCSB? Nik, la marginea terenului
Nicolae Dică, ultimul meci la FCSB? Nik, la marginea terenului

 

Dică a fost tensionat pe tot parcursul primei reprize și la goluri s-a bucurat ponderat atât la reușita “Bizonului”, dar și în prelungirile primei reprize la Roman. La pauză, stadionul era relaxat. Erau, măcar 15 minute de liniște, înainte de o ultimă repriză pentru calificarea din grupele Europa League.

Partea secundă l-a regăsit pe Dică tot la marginea terenului, fremătând parcă după golul trei. Care era să vină. Dar lobul lui Gnohere a trecut pe lângă în momentul în care tot stadionul a văzut mingea în poartă.

A venit apoi momentul fatidic. Andrei Vlad nu reușește să estimeze faptul că mingea iese la un metru din poartă, respinge aiurea și după o învălmășeală, Bălașa trimite în proprie poartă. Un gol stupid, dar care o califică pe Rapid Viena, echipă care nu a existat până atunci pe Arena Națională.

Nicolae Dică, ultimul meci la FCSB? “Eu vreau să muncesc să devin un antrenor mai bun”

Dică, cu capul plecat, are încredere că echipa lui poate trimite măcar în prelungiri. Dacă s-a putut cu Hajduk în minutul 90+3, de ce nu s-ar putea înscrie în 30 de minute? Dar elevii lui Dică s-au tăiat și antrenorul era mai vioi pe margine decât mulți dintre jucătorii FCSB.

O jumătate de oră fără posesie, cu puține ocazii și cu speranțe doar la faze fixe. Rusescu a inventat o execuție superbă, dar portarul Strebinger, excelent în “dubla” cu FCSB, a scos în corner. Meciul s-a încheiat cu 2-1 pentru FCSB, dar cu eșecul amar al unei calificări. Dică a fugit imediat la vestiare după meci, fără să mai salute publicul.

Nicolae Dică a explicat la conferința de presă că se simte amenințat după acest eșec, însă îi mai rămâne un cartuș, câștigarea titlului și atâta timp cât lucurile merg bine acolo, are o anumită siguranță: “La FCSB este mereu presiune. Nu mă simt vizat, ne mai rămâne campionatul acolo unde suntem pe primul loc. Eu vreau să muncesc să devin un antrenor mai bun. Poate presiunea va fi mai mare acum după ce am rămas doar cu meciurile de pe plan intern, însă trebuie să luăm titlul. Nu cred că va mai pleca nimeni și nu am discutat cu patronul dacă va pleca cineva”

Nicolae Dică, ultimul meci la FCSB?
Nicolae Dică, ultimul meci la FCSB? Antrenorul, la marginea terenului

 

Antrenorul austriecilor, Goran Djuricin, a recunoscut că în această “dublă”, Rapid Viena a avut noroc: “Nu mă voi ascunde și cred că e normal să spun că am beneficiat și de noroc. Nu știu dacă știți, dar 40% dintre golurile marcate în fotbal sunt și datorită norocului. Deci, norocul a fost de partea noastră și mă bucur”.

Pentru Nicolae Dică urmează acum meciul de duminică de la Voluntari împotriva lui FC Botoșani. FCSB se mută pe un stadion mai mic până se rezolvă problemele cu stadionului de pe Arena Națională. Dar, pentru Nicolae Dică meciurile din Liga 1 vor avea o presiune în plus, în condițiile în care fiecare meci ar putea fi ultimul.