Fotbal intern

Nicolae Stanciu a plecat din Arabia! Neplătit de aproape trei luni, românul le-a spus adio şi îşi poate rezilia contractul!

16.05.2019 | 19:43
Nicolae Stanciu a plecat din Arabia Neplatit de aproape trei luni romanul lea spus adio si isi poate rezilia contractul

Nicolae Stanciu a plecat din Arabia! Fotbalistul al cărui salariu era invidiat de întreg fotbalul românesc în momentul anunţării transferului în Arabia Saudită nu a stat prea mult în Peninsula Arabică. Asta pentru că banii şeicilor s-au dovedit a fi de fapt un mare “fâs”, jucătorul fiind deja în a treia lună în care salariul nu i-a fost plătit. 

Nicolae Stanciu a plecat de la Al Ahli, din Arabia. Revolta străinilor din lot

Nicolae Stanciu avea un salariu anunţat de 2,5 milioane de euro, la transferul de 10 milioane de la Sparta Praga la Al Ahli. “Era o sumă imposibil de refuzat şi pentru club, dar şi pentru el”, fusese declaraţia impresarului jucătorului. Imediat au apărut discuţii, iar Gabi Balint sau Marius Şumudică au ieşit cu declaraţii publice prin care să mai taie din zero-urile trâmbiţate iniţial. “7 milioane e suma de transfer şi 1,4 milioane salariul lui. Cu tot cu bonusuri!”, anunţaseră, la unison, cei doi. Oricare ar fi fost varianta corectă, oferta era una de nerefuzat, pentru că e greu de crezut că un fotbalist român se putea întâlni în viitorul apropiat cu un astfel de bonus financiar.

Nicolae Stanciu a fost convocat în continuare în naţionala României chiar dacă a jucat în Arabia Saudită. Foto: sportpictures.eu

Contestat de spectatori după un meci al naţionalei, Stanciu a ieşit şi el în faţa presei pentru a spune că nu va mai oferi declaraţii în viitor şi pentru a afirma acelaşi lucru, că oferta era imposibil de refuzat. Numai că, la mai puţin de o jumătate de an, surpriză! Nicolae Stanciu a părăsit cantonamentul formaţiei saudite chiar înainte de ultima etapă de campionat şi s-a întors în România. Iar motivul este exact unul financiar. Şi nu este singurul care a plecat, el fiind urmat de ceilalţi jucători străini din lot, care nici ei nu şi-au primit salariile!

Îşi va depune memoriu pentru a deveni liber de contract

Concret, fotbaliştii lui Al Ahli sunt neplătiţi de aproape trei luni, iar Stanciu&co. n-au mai crezut în promisiunile şeicilor.  În Arabia Saudită regulamentul spune că orice jucător care nu îşi primeşte leafa timp de două luni de zile este liber să plece, or la Stanciu şi colegii săi s-au împlinit aproape trei luni. Aşa că românul n-a mai aşteptat finalul de campionat şi a revenit în ţară, de unde va face demersurile la FIFA pentru a-şi recupera banii de la arabi şi pentru a fi declarat liber de contract.

Nicolae Stanciu are 26 de ani în acest moment şi un procentaj de invidiat la naţionala României: în 30 de meciuri jucate a reuşit să înscrie de 10 ori. Este evaluat la 4,25 milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.de.