Fotbal international

Nicolae Stanciu, misiune imposibilă în meciul cu Inter! Internaționalul român va avea în fața fundași de peste 100 de milioane de euro

17.09.2019 | 10:24
Nicolae Stanciu misiune imposibila in meciul cu Inter Internationalul roman va avea in fata fundasi de peste 100 de milioane de euro

Nicolae Stanciu revine în grupele Ligii Campionilor după o pauză de 2 ani. Slavia Praga, actuala echipă a românului, a trecut de CFR Cluj în play-off și a izbutit calificarea în grupele celei mai importante competiții intercluburi din Europa. Totuși, campioana Cehiei a avut ghinion la tragerea la sorți, unde a fost plasată în grupa F, alături de Barcelona, Borussia Dortmund și Inter. Stanciu va juca primul meci în Italia și va avea în fața trei fundași centrali cotați la peste 100 de milioane de euro.

Nicolae Stanciu se va duela cu trei dintre cei mai buni fundași centrali din lume

Slavia Praga debutează în grupele Ligii Campionilor pe stadionul Giuseppe Meazza, împotriva celor de la Inter. Cel mai probabil, internaționalul român Nicolae Stanciu va fi în primul 11 al campioanei Cehiei în meciul care se joacă marți, de la ora 20:00, și va avea în față trei dintre cei mai buni fundași centrali din fotbalul mondial, cotați împreună la 130 de milioane de euro.

  • Milan Skriniar (60 de milioane), Diego Godin (20 de milioane), Stefan de Vrij (50 de milioane)

Antonio Conte a devenit antrenorul Interului în această vară și la fel ca la Juventus, naționala Italiei sau Chelsea, folosește o linie defensivă formată din trei fundași centrali. Pâna la urmă, acest lucru este firesc dacă luăm în considerare valoarea stopperilor din lotul pe care Conte îl are la dispoziție. Milan Skriniar, Diego Godin și Stefan de Vrij au format linia defensivă a Interului la ultimul meci din Serie A (1-0 cu Udinese) și este foarte probabil ca ei să apară și în jocul din Champions League.

Milan Skriniar, cel mai bine cotat fundaș al Interului. Sursă Foto: Hepta
Milan Skriniar, cel mai bine cotat fundaș al Interului. Sursă Foto: Hepta

Milan Skriniar, stâlpul apărării lui Conte

Milan Skriniar este cel mai bine cotat fundaș din lotul lui Antonio Conte. Ajuns pe Meazza în urmă cu 2 ani, prestațiile slovacului au făcut ca cele 34 de milioane de euro plătite de Inter celor de la Sampdoria să nu pară o sumă deloc mare. Cu un fizic impunător, la 1,87 și 80 de kilograme, Skriniar este stâlpul de care Stanciu se poate lovi în confruntarea directă din Champions League.

Al doilea apărător din linia de trei pregătită de Conte este Stefan de Vrij. Cotat la 50 de milioane de euro, olandezul a ajuns în vara anului trecut la Inter, după expirarea contractului cu Lazio, de Vrij a intrat direct în primul 11 al grupării din Milano.

A treia piesă a defensivei Interului este Diego Godin. Cotat la 20 de milioane de Transfermarkt, uruguayanul a ajuns în această vară pe Giuseppe Meazza, după 9 ani în care a îmbrăcat tricoul celor de la Atletico Madrid. Godin are de partea sa experiența meciurilor tari din Champions League, competiție în care a bifat două finale cu gruparea din capitala Spaniei, ambele pierdute.

Nicolae Stanciu, a treia experiență în grupele Ligii Campionilor

Nicolae Stanciu are două prezențe în faza grupelor Uefa Champions League. Prima apariție în cea mai importantă competiție intercluburi datează din 2013, când internaționalul român termina cu FCSB pe ultimul loc al grupei E, din care au mai făcut parte Chelsea, Schalke și FC Basel.

A doua experiență în Champions League pentru Stanciu a avut loc în urmă cu două sezoane, în tricoul belgienilor de la Anderlecht. Atunci, Stanciu a jucat în 3 dintre celei 6 partide din grupa B, unde echipa sa s-a duelat cu Bayern Munchen, PSG și Celtic.

  • 9 meciuri are Nicolae Stanciu în grupele Champions League
  • 0 goluri a marcat românul în Liga Campionilor