Sport

Nicolas Anelka vine în România ca să dea lovitura de start la un meci din Liga a 3-a!

21.11.2018 | 14:59
Nicolas Anelka vine in Romania ca sa dea lovitura de start la un meci din Liga a 3a
ADVERTISEMENT

Nicolas Anelka (39 ani), campion european cu naționala Franței în 2000, vine în România la sfârșitul lunii noiembrie pentru a da lovitura de începere la un meci din Liga a 3-a. 

Francezul este invitatul clubului Foresta Suceava pentru derby-ul local din Seria I cu Bucovina Rădăuți, programat pe 30 noiembrie. Fostul mare atacant nu va da doar lovitura de începere, ci va susține și o conferință de presă alături de oficialii clubului Foresta.

ADVERTISEMENT

Nicolas Anelka vine în România

Vom avea discuții și despre viitoarele proiecte pe care dorim să le desfășurăm împreună” – a spus Mihai Ungurian, vicepeședinte la Foresta Suceava.

Cum a fost posibilă această conexiune? Anelka este bun prieten cu antrenorul Forestei, Selim Benachour, alături de care a jucat atât la PSG, cât și în India, la Mumbai City. Benachour s-a retras din activitatea de fotbalist chiar de la Mumbai, în acest an, iar în vară și-a început experiența de antrenor pe banca Forestei.

ADVERTISEMENT

Foresta Suceava se află în acest moment pe locul 5 în prima serie din Liga a 3-a, la 14 puncte distanță de liderul Gloria Buzău. Echipa lui Benachour e la numai patru puncte însă în urma rivalei Bucovina Rădăuți, clasată pe locul 4.

Cine este Nicolas Anelka

Nciolas Anelka a câștigat 14 trofee în cariera de fotbalist și a evoluat la echipe uriașe, precum Real Madrid, Chelsea, Arsenal, PSG, Manchester City sau Juventus. A luat Premier League atât cu Arsenal, cât și cu Chelsea, dar și Liga Campionilor alături de Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Pentru naționala Franței a marcat 14 goluri în 69 de meciuri, aflându-se în lotul care a cucerit Campionatul European în anul 2000. Cariera și-a încheiat-o în 2015, la Mumbai City.

La Mondialul din 2010, Anelka a fost trimis mai devreme acasă, după ce la pauza meciului pierdut de Franța cu Mexic l-ar fi înjurat pe selecționerul de atunci, Raymond Domenech, iar apoi ar fi vrut chiar să-i aplice o corecție fizică.

ADVERTISEMENT