News

Noi reguli pentru românii care călătoresc la Roma! Vor fi testați din autocar

28.07.2020 | 15:52
Noi reguli pentru romanii care calatoresc la Roma Vor fi testati din autocar
ADVERTISEMENT

Noi reguli pentru românii care călătoresc la Roma! Concret, aceștia vor fi testați pentru COVID-19 încă din autocar. Trebuie știut că decizia se aplică începând cu 29 iulie, conform ordonanței regiunii Lazio.

Aici este specificat că toate persoanele care vin la Roma din România, cu autocarul, vor fi testate la bordul autovehiculelor, chiar dacă vor fi obligate să stea în carantină.

ADVERTISEMENT

Un alt detaliu important este acela că, dacă va fi necesar, fiecare regiune în parte poate aproba și alte reguli de prevenție, adăugate măsurii izolării la domiciliu a tuturor persoanelor din România.

Reguli noi pentru românii care călătoresc la Roma!

De altfel, Alessio d’Amato, cosilierul pe probleme de sănătate din Lazio, a expus măsurile introduse de ordonanța regională.

ADVERTISEMENT

Acesta a transmis că nu există excepție pentru oamenii care se întorc din România în autocare. Toți vor fi testați încă dinainte de a coborî, direct la bordul mașinilor.

”Prioritatea noastră este să apărăm Roma şi Lazio”, a explicat d’Amato. Îngrijorarea celor din Roma a venit în urma depistării a două românce infectate cu noul coronavirus în autogara Tiburtina, pe traseul Bacău-Roma.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat la finalul săptămânii trecute că toţi cetăţenii care în ultimele 14 zile au fost în România şi Bulgaria, vor trebui să stea în carantină la revenirea în Italia.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că măsura se aplică până în 31 iulie, când va exista o reevaluare a situaţiei.

ADVERTISEMENT

„Conform informaţiilor oficiale comunicate de către autorităţile italiene, persoanelor care sosesc în Republica Italiană şi care în ultimele 14 zile s-au aflat în România sau au tranzitat România li se aplică obligativitatea supravegherii medicale şi autoizolării pentru o perioadă de 14 zile.

Sunt exceptaţi de la această măsură membrii echipajelor mijloacelor de transport de mărfuri şi de persoane şi personalul navigant. Măsura se aplică până la data de 31 iulie a.c., când va avea loc o reevaluare”, a transmis MAE.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: