News

Un medic român de la ATI, avertisment fără precedent: 2.000 de cazuri de coronavirus pe zi

28.07.2020 | 09:12
Un medic roman de la ATI avertisment fara precedent 2000 de cazuri de coronavirus pe zi
ADVERTISEMENT

În contextul exploziei numărului zilnic de infectări cu Covid-19, un medic de la ATI transmite un avertisment sever și spune că putem avea și 2.000 de cazuri de coronavirus pe zi.

De șase zile, România raportează peste 1.000 de noi contaminări pe 24 de ore, însă în viitorul apropiat această cifră s-ar putea dubla.

ADVERTISEMENT

Și mai grav este faptul că, prin creșterea exponențială a numărului de infectări, presiunea pe sistemul medical va fi una tot mai mare.

Un medic român de la ATI anunță că putem avea 2.000 de cazuri de coronavirus pe zi

În acest sens, medicul primar al secția ATI de la Spitalul Floreasca, Radu Tincu, trage un semnal de avertisment și spune că în cazul în care vom ajunge la 2.000 de cazuri pe zi, atunci presiunea asupra spitalelor va fi una foarte mare.

ADVERTISEMENT

”2.000 de cazuri va determina un procent semnificativ de oameni care vor avea nevoie de Terapie Intensiva. Trebuie sa privim spre pacientii cu forme severe”, a declarat, la Realitatea PLUS, Radu Tincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca.

Acesta mai amintește faptul că, din cauza supraaglomerării din spitale, ”În ultima perioadă, am asistat la transportul pe cale aeriana a unor pacienți pentru a fi tratați în altă localitate. Aceasta presiune va creste”, a explicat medicul.

ADVERTISEMENT

Ce spune medicul de o posibilă revenire la starea de urgență

În această perioadă, cu peste 1.000 de cazuri pe zi, pe buzele tuturor stă întrebarea ”Revine România la starea de urgență?” Despre această chestiune, medicul Țincu spune că depinde de situația raportată la nivel național.

Astfel, întrebat dacă cifra de 2.000 va însemna intrarea în starea de urgenta din nou, Radu Țincu a replicat: ”Nu neapărat. Situație de urgență va fi atunci când vom avea o creștere substanțială la nivel national. Dar, cand vorbim despre localitati, e singura modalitate de a controla focarele.

ADVERTISEMENT

Oamenii trebuie sa înțeleagă că măsura carantinării e menita să protejeze zona și sa supravegheze din punct de vedere medical acele persoane care locuiesc în zona respectiv”, a adăugat doctorul pentru postul de știri citat.

ADVERTISEMENT