News

Nou caz de infecţie cu stafilococ auriu în Maternitatea Giuleşti! Ce măsuri s-au luat

07.05.2019 | 16:01
Nou caz de infectie cu stafilococ auriu in Maternitatea Giulesti Ce masuri sau luat

Sorina Pintea a confirmat infecția cu stafilococ auriu la Maternitate la Giulești. Bacteria este de același tip cu cel de data trecută. După cazul pacientului de la instituția medicală în cauză, s-au luat măsuri de igienizare.

Noi infecții cu stafilococ auriu raportate la Maternitatea Giulești

Ministrul Sănătății a confirmat prezența stafilococului auriu la Maternitatea Giulești. Oficialii de la Direcția de Sănătate Pubică a Municipiului București au ajuns la fața locului. Din păcate, a fost confirmat faptul că un bebeluș este infectat cu stafilococul auriu. Conform unor surse din DSP, micuțul ar fi luat stafilococul auriu după ce a fost externat, nu în spital. Purtătorul de cuvânt al instituției medicale vizate a susținut că a refuzat câteva internări până în cursul zilei de astăzi, în special la pacienții cu rist sau cei născuți prematur.

Stafilococii sunt bacterii care se regăsesc în majoritatea cazurilor în organisme sănătoase și se fixează deseori în mucoasa nazală. Dintre toate, stafilococul auriu este cel mai des vinovat pentru infecțiile grave. Dacă acesta trece în sânge, se poate fixa în articulații, oase, plămâni sau inimă.

Infecție cu stafilococ auriu la Maternitatea Giulești
Spital
Sursa Foto: Pixabay

“Trebuie sa fim sinceri si sa spunem despre ce este vorba”

În cursul anului trecut, un număr foarte mare de copii care au fost internați la Giulești sau la Spitalul Grigore Alexandrescu au fost infectați cu stafilococul auriu. “Trebuie spus că aâat eu ca părinte, cât și toți cei implicați trebuie să îi asigurăm pe părinți că vom face tot ceea ce ține de noi ca astfel de lucruri să nu se mai repete. În primul rând să le cerem scuze părinților, că am văzut că nu a făcut-o nimeni.

Situația nu e așa dramatică cum au prezentat-o unii, dar nu e nici plăcută. Trebuie să fim sinceri și să spunem despre ce este vorba și să le cerem scuze părinților pentru neplăceri”, a punctat primarul General al Capitalei despre situația bebelușilor infectați cu stafilococ auriu aul trecut.