News

Noul model de Dacia Duster, disponibil în România. Când vor fi făcute primele livrări

A treia generație de Dacia Duster va fi disponibilă în curând în România, la un preț de pornire de 18.800 de euro, a anunțat producătorul român de automobile.
04.01.2024 | 12:00
Noul model de Dacia Duster disponibil in Romania Cand vor fi facute primele livrari
Modelul Dacia Duster a ajuns la a treia generație/ Foto: Automobile Dacia
ADVERTISEMENT

Compania producătoare a anunțat că noul model de Dacia Duster, a treia generație, va putea fi comandat de la începutul lunii martie, iar primele livrări către clienți se vor face în luna iunie, transmite News.ro. Totuși este disponibil și un număr redus de rezervări care se pot face chiar de astăzi.

Primii 200 de clienţi vor putea rezerva noul Duster, în versiunea de echipare Extreme, începând chiar din data de 4 ianuarie. Lansat în 2010, reînnoit pentru prima oară în 2017, Duster s-a impus prin modul atipic de abordare a segmentului SUV.

ADVERTISEMENT

Încă din primul an de comercializare, Duster s-a aflat constant în fruntea clasamentului celor mai vândute modele SUV de pe piaţa din România, indiferent de segment. Noul Duster va putea fi comandat începând din prima săptămână a lunii martie, primele livrări către clienţi fiind prevăzute pentru sfârşitul celui de-al doilea trimestru al anului în curs”, a anunţat Dacia.

Noua gamă Dacia Duster va avea un preț de pornire de pornire de 18.800 de euro, cu TVA inclusă, existând trei nivele de echipare. Primele două sunt Essential, Expression, iar al treilea nivel, va avea două variante distincte, dar la același preț

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Duster Extreme, cu echipare concepută special pentru pasionaţii de activităţi în aer liber în căutare de un vehicul robust şi practic, și de Duster Journey, „pentru clienţii care preferă eleganţa discretă, confortul şi tehnologia ingenioasă”.

Pe lângă cele șase culori deja disponibile – Lichen Kaki, Cedar Green, Terracotta Brown, Schiste Grey, Pearl Black sau Arctic White – a fost introdusă și o nouă nuanță, intitulată Sandstone Beige, cu finisaj metalic.

ADVERTISEMENT

Noul Duster este prima mașină pe care va fi instalat motorul pe benzină TCe 130, oferind clienţilor un prim nivel de electrificare, cu sistem mild hybrid de 48V. Motorizarea este disponibilă cu cutia de viteze manuală cu 6 trepte pentru versiunile 4X2 şi 4X4 şi combină un motor pe benzină de nouă generaţie, cu 3 cilindri, de 1,2 litri, turbo, cu un sistem mild hybrid de 48V.

Motorizarea HYBRID 140, care a fost introdusă în 2023 pe modelul Jogger, este disponibilă şi pe noul Duster, cu o cutie de viteze automată cuplată la o cutie de viteze fără ambreiaj. În această variantă poate fi condusă în modul electric până la 80% din timpul de rulare în oraş, reducând consumul de combustibil cu până la 40% în ciclu urban.

ADVERTISEMENT

Începând chiar de azi, 4 ianuarie 2024, cei interesaţi să cumpere noua Dacia Duster pot rezerva online un vehicul în versiunea Extreme, complet echipat, de culoare Sandstone Beige, în oricare variantă de motorizare. Cele 200 de exemplare disponibile vor putea fi achiziţionate doar de persoane fizice, exclusiv online”, a transmis Dacia, cu precizarea că taxa de rezervare este de 100 de euro.

ADVERTISEMENT