Fotbal intern

Lovitură pentru fanii lui Dinamo: a fost aprobat PUZ-ul pentru noul stadion! Ce mai trebuie să se întâmple pentru a începe construcția arenei din Ștefan cel Mare. EXCLUSIV

23.04.2019 | 16:25
Noul stadion Dinamo a primit PUZ-ul din partea autorităților locale

Autoritățile locale au făcut un nou pas pentru reclădirea Stadionului Dinamo. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unei noi arene în Ștefan cel Mare. FANATIK vă prezintă documentul prin care s-a aprobat construcția pe care fanii dinamoviști, fotbaliștii dar și oficialii trupei din „Groapă” o așteaptă de mulți ani.

PUZ-ul pentru noul Stadion Dinamo, aprobat! Arena va fi construită pe actualul velodrom

Noul stadion va avea o suprafață de peste 11.000 de metri pătrați iar adresa arenei va fi Șoseaua Ștefan cel Mare, nr. 7-9 lot ½ ,sector 2, municipiul București. Stadionul va fi amplasat pe un teren cu o suprafață de 39.000 de metri pătrați. Potrivit PUZ-ului venit de la Sectorul 2, noul stadion va oferi și spații verzi, spații de parcare, dar și mai multe anexe care vor deservi spații comerciale, servicii și alte amenajări necesare activităților sportive. VEZI DOCUMENTUL ÎN GALERIE FOTO

Noul stadion Dinamo a primit PUZ-ul din partea autorităților locale

Clădirile nu vor depăși o înălțime de 30 de metri, regimul de înălțime propus de PUZ fiind Subsol + Parter + 2 Etape. Suprafața amenajată cu spații verzi este de 63,7% din totalul suprafeței terenului, din care 42,5% pe sol natural. Este o adevărată lovitură. Practic, în acest moment, Primăria Sectorului 2 mai are nevoie doar de o autorizație de construcție pentru proiect. Iar această autorizație de construcție va fi eliberată de… Primaria Sectorului 2! Totul devine astfel o formalitate, iar visul suporterilor dinamoviști de a avea un nou stadion este aproape să se îndeplinească.

Stadionul Dinamo trebuia să fie construit pentru Euro 2020

Interesant este că arena din Ștefan cel Mare trebuia să fie gata înainte de Euro 2020, competiție la care Arena Națională va găzdui 4 meciuri. Cu toate acestea, lucrările au fost întârziate din pricina unor probleme de natură juridică. Astfel, autoritățile au luat decizia ca noul stadion Dinamo să fie construit pe vechiul velodrom din complexul Dinamo. Cel mai probabil, stadionul vechi va rămâne pentru competițiile de atletism, în timp ce noua arenă va deservi sporturile de echipă, în special fotbalul.

De altfel, puținii fani dinamoviști care au mers la partida de luni cu FC Botoșani au cerut insistent ca noua arenă din Ștefan cel Mare să fie exclusiv pentru fotbal. „Vrem stadion fără pistă”, era scris pe bannerele fanilor „câinilor”.

Dan Nistor s-a plâns de stadionul Dinamo: „E vai mama lui”

Căpitanul lui Dinamo București, Dan Nistor, nu le poartă pică fanilor care au decis să nu mai vină la meciurile de acasă. Nistor este de părere că atât performanțele slabe ale echipei sale, cât și atmosfera dezolantă din Ștefan cel Mare îi face pe fani să nu mai vină la stadion: „Avem cel mai urât stadion. Cred că și dumneavoastră vă e scârbă, să zic așa, să veniți aici. Uitați ce vestiare sunt, din anii ’80, vai de mama lor. Când se va construi un nou stadion, se va crea o nouă emulație și vor veni mai mulți oameni.”

Aceeași opinie o are și unul dintre jucătorii care vin din urmă la Dinamo. Ricardo Grigore a spus după meciul cu FC Botoșani că aștepta construcția unei noi arene: „Din păcate stadionul este cam gol, dacă eram în play-off poate altfel era situația. Ne dorim să jucăm anul viitor pe Arena Națională și să ne facă și un stadion nou că dai un gol și până ajungi la tribune faci un sfert de oră”.

Cum va arăta noul stadion Dinamo?

Într-un interviu acordat FANATIK, viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a explicat cum va arăta noul stadion: „Modelul este cel al stadionului Ion Oblemenco din Craiova. Am chiar proiectul inițial, care era un proiect mai bun decât cel care s-a construit. Vreau să merg pe acel proiect, evident cu modificările de rigoare, legate de sol și alte detalii. Stadionul Dinamo ar fi fără pistă de atletism. O sumă estimativă pentru toată baza ar fi cam 30 de milioane de euro. Nu am datele exacte în fața, dar cam atât ar costa toată dezvoltarea”, a încheiat Dan Cristian Popescu.