Fotbal international

Nu a mai investit la Chelsea şi a câştigat două miliarde de lire! Motivul pentru care averea lui Roman Abramovici a crescut într-un an

17.05.2019 | 17:44
Nu a mai investit la Chelsea si a castigat doua miliarde de lire Motivul pentru care averea lui Roman Abramovici a crescut intrun an

Roman Abramovici nu a mai investit la Chelsea în ultimii ani, aşa cum o făcea în trecut, chiar dacă a câştigat două miliarde de lire sterline. Oligarhul rus a dat lovitura cu ajutorul uneia dintre companiile la care este acţionar, iar averea acestuia a primit un bonus considerabil în 365 de zile.

Averea lui Roman Abramovici a crescut cu două miliarde de lire într-un singur an

Roman Abramovici continuă să fie patronul lui Chelsea, însă omul de afaceri rus nu a mai investit în transferuri aşa cum o făcea odinioară. Cu toate acestea, averea oligarhului a crescut cu două miliarde de lire în 2018. Rusul a dat lovitura după ce acţiunile la compania minieră Evraz au crescut considerabil de-a lungul anului trecut, acesta câştigând aproape 1,6 milioane de lire sterline pe zi.

Rusul deţine 30% din compania Evraz şi acţinile acestuia valorează în acest moment aproape două miliarde de lire sterline, motiv pentru care averea lui Roman Abramovici a crescut la 11,2 miliarde de lire sterline. Patronul lui Chelsea este în acest moment al 9-lea cel mai bogat om din Marea Britanie, însă formaţia din capitala Angliei nu a mai beneficiat de banii afaceristului.

Averea lui Roman Abramovici, patronul lui Chelsea, a crescut cu două miliarde de lire într-un singur an (sursă foto: hepta.ro)
Averea lui Roman Abramovici, patronul lui Chelsea, a crescut cu două miliarde de lire într-un singur an (sursă foto: hepta.ro)

Roman Abramovici s-a întors lângă echipă după un an

În ultimul an, Roman Abramovici nu a mai luat loc în loja pe care o are pe “Stamford Bridge”, unul dintre motive fiind şi faptul că rusul nu a mai primit viză de intrare în Anglia. Omul de afaceri a fost o victimă colaterală a relaţiilor diplomatice reci dintre Marea Britanie şi Rusia, acesta fiind obligat să-şi ia cetăţenia israeliană la mijlocul anului trecut.

Chelsea se pregăteşte pentru finala Europa League, unde o va întâlni pe Arsenal, şi a mers în Statele Unite ale Amercii pentru un stagiu de pregătire. Londonezii au jucat un meci amical cu New England Revolution, câştigat de englezi cu 3-0. Cu această ocazie, Roman Abramovici s-a întors lângă echipă şi a privit partida dintr-o lojă VIP a stadionului “Gillette”. Presa din Anglia a comentat apariţia omului de afaceri lângă echipă, jurnaliştii susţinând că Chelsea nu-şi va schimba prea repede patronul, chiar dacă în trecut au existat câteva oferte tentante.

Ce oferte fabuloase a refuzat Roman Abramovici

În ultimele luni, presa din Anglia a scris în repetate rânduri că Chelsea şi-ar putea schimba patronul. Mai mult decât atât, jurnaliştii au speculat că Roman Abramovici nu mai este interesat să investească în formaţia londoneză din cauza problemelor cu viza. În toamna anului trecut, omul de afaceri rus a primit două oferte fabuloase pentru a ceda acţiunile pe care le are la formaţia de pe “Stamford Bridge”, însă a refuzat de fiecare dată.

Cele două oferte erau cifrate la 2,3 miliarde de lire, respectiv 3 miliare de lire, însă Roman Abramovici a spus pas. Rusul a preluat-o pe Chelsea în 2003 şi a investit aproape un miliard de lire în cei 16 ani în care a finanţat formaţia londoneză.