Life

Numărul de pași, recomandat de medici pentru a trăi mai mult. Zilnic ar trebui să-i faci

Cum să trăiești mai mult și mai sănătos. Numărul de pași pe care trebuie să-i faci zi de zi. Iată care este sfatul medicilor.
04.04.2023 | 19:04
Numarul de pasi recomandat de medici pentru a trai mai mult Zilnic ar trebui sai faci
Câți pași ne recomandă medicii să facem zilnic. Sursa foto: Doctorul Zilei
ADVERTISEMENT

Sportul ar trebui să facă facă parte din rutina noastră. Nu puține sunt studiile care demonstrează că prin acest obicei ne prelungim viața și avem o stare de sănătate curată. Medicii au constatat că zi de zi ne-ar fi util un anumit număr de pași.

Câți pași trebuie să facem zilnic pentru a trăi mai mult. Numărul recomandat de medici

Prin mișcare corpul nostru capătă energie, slăbim și ne eliberăm de toate ofurile interioare. Așa evităm, totodată, și apariția bolilor, precum cele cardio-vasculare. Mersul la sală ar trebui respectat cu regularitate pentru asta, iar dacă nu avem timp, putem merge pur și simplu, pe jos.

ADVERTISEMENT

Deși mulți ar crede că 10.000 de pași sunt ideali pentru a fi sănătoși și pentru a mai pierde din kilograme, s-a ajuns la concluzia că 7.000 sunt suficienți. Ce este în plus, desigur sunt și mai bine veniți, mai ales dacă li se adaugă și anumite exerciții fizice.

În urma unui studiu efectuat de către cercetătorii de la Universitatea din Massachusetts, realizat în 2005 și la care au participat peste 2.000 de bărbați și femei, s-a observat că persoanele care au făcut 7.000 de pași au prezentat un risc mic de până la 70% de deces , comparativ cu cei care nu au respectat numărul.

ADVERTISEMENT

”Numărarea pașilor zilnici este o metodă simplă, ușor de monitorizat. Prin urmare, efectuarea mai multor pași pe zi poate fi o modalitate bună de a promova sănătatea. 7.000 de pași pe zi ar putea fi un obiectiv excelent pentru mulți indivizi care în prezent nu realizează această număr”, a declarat Amanda Paluch, unul dintre cercetători, pentru Health Day.

Ce se întâmplă cu persoanele care fac mai puțini pași

Totodată, s-a mai realizat un studiu, publicat în JAMA Network Open, potrivit căruia persoanele care fac doar 8.000 de pași cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână, au o șansă scăzută de a pleca în lumea de dincolo, în următorii zece ani.

ADVERTISEMENT

De altfel, în cazul persoanelor care fac de trei sau de șapte ori pe săptămână exerciții fizice, s-a observat la fel o reducere a ratei mortalității. De până la 16, 5%, comparativ cu persoanele sedentare, au constatat oamenii de știință de la Universitatea Kyoto din Japnia, în colaborare cu cei de la UCLA, din California.

”Am început acest studiu pentru a răspunde la întrebarea pe care unul dintre pacienții mei a pus-o în timpul unei consultații ambulatorii:Este greu pentru mine să mențin un număr suficient de pași în fiecare zi. Este în regulă să mă concentrez pe mersul pe jos doar în timpul weekend-ului?

ADVERTISEMENT

Constatările noastre oferă informații utile pentru a recomanda mersul pe jos chiar și câteva zile pe săptămână pentru a reduce riscul de mortalitate”, transmite dr. Inoue, care subliniază că societatea modernă se confruntă și cu lipsa timpului în efectuarea sportului.

ADVERTISEMENT