News

O angajată a unei bănci a furat peste 140.000 de euro din banii clienților. Cum a fost prinsă

O angajată a unei bănci din Mediaș e acuzată că a furat zeci de mii de euro din conturile clienților, timp de mai mulți ani.
02.02.2023 | 14:48
O angajata a unei banci a furat peste 140000 de euro din banii clientilor Cum a fost prinsa
Angajată a unei bănci, reținută. Foto: Ora de Mediaș
ADVERTISEMENT

Femeia în vârstă de 57 de ani a fost reținută acum sub acuzați de delapidare. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Sibiu o mai acuză pe femeie de fraudă informatică, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și fals material în înscrisuri oficiale.

O angajată a unei bănci, reținută de Poliție

Potrivit procurorilor, femeia ar fi comis faptele în perioada 2015-2022, când era angajată a unei bănci din Mediaș. Aceasta ar fi retras în mod repetat diverse sume de bani din conturile a 8 clienți ai băncii, conform orademedias.ro.

ADVERTISEMENT

Prejudiciul cauzat se ridică la aproape 390.000 de lei și 63.000 de euro. Rămâne de văzut dacă femeia va fi reținută pentru 30 de zile sau va fi cercetată în libertate. Se pare că lăcomia acesteia a fost detaliul care a dat-o de gol, femeia ridicând semne de suspiciune inclusiv șefilor după toți acești ani în care a furat bani, însă detalii din anchete nu au fost prezentate în totalitate.

Acest caz nu este singular. La finele anului 2022 o angajată a unei bănci din Galați furase 500.000 de euro din banii clienților. Angajata de atunci a băncii din Galați folosea carduri făcute în numele clienților, de care aceștia nici măcar nu știau că există.

ADVERTISEMENT

În acel moment 4 persoane au fost păgubite cu peste 70.000 de lei. Ulterior, femeia a fost concediată, însă și-a continuat planul. Aceasta îi mințea pe clienți că a fost mutată la o altă sucursală și continua să le fure banii, până când prejudiciul a depășit 500.000 de euro.

Între timp, ratele cresc peste noapte și mulți români nu mai reușesc să-și achite datoriile. Guvernatorul BNR sublinia că aceste credite, care sunt numite neperformante, sunt o mare problemă pentru economia țării.

ADVERTISEMENT

”Criza creditelor neperformante a fost o mare problemă, atât de mare încât putea să dărâme sistemul bancar din România. Lumea o să spună că iar ţineţi cu băncile, domnule guvernator. Nu că trebuie să trăiască, nu pot să dea credite dacă nu au o anumită profitabilitate”, a transmis Isărescu.

Din fericire România a trecut peste această criză a creditelor neperformante în perioada 2019-2022, însă rămâne de văzut dacă va putea să o facă și în 2023.

ADVERTISEMENT

”Rezolvarea creditelor neperformante din România a fost o evoluţie pozitivă, care ne-a scăpat de necazuri. Stăm acum mai bine decât media europeană”, a completat Isărescu.

ADVERTISEMENT