News

O bătrână de 81 de ani a devenit “eroina” comunității locale. A salvat o familie întreagă de la moarte

O femeie de 81 de ani din Oradea a devenit o eroină după ce și-a alertat vecinii și i-a salvat dintr-un incendiu care a izbucnit în apartamentul lor.
06.07.2023 | 12:38
O batrana de 81 de ani a devenit eroina comunitatii locale A salvat o familie intreaga de la moarte
Eroina în vârstă de 81 de ani din Oradea salvează vecinii dintr-un incendiu devastator. Foto: Colaj Fanatik/ISU Crișana, YouTube.
ADVERTISEMENT

O femeie în vârstă de 81 de ani din Oradea este lăudată pentru curajul său remarcabil după ce a salvat vecinii dintr-un incendiu care a izbucnit în apartamentul lor. În zorii zilei de miercuri, femeia a simțit miros de fum în propriul apartament de pe strada Corneliu Coposu și a acționat rapid pentru a-și trezi vecinii și a-i salva de la intoxicația cu fum.

Orădeanca de 81 de ani a devenit o eroină

Apelul de urgență la numărul 112 a fost înregistrat la ora 05:35, semnalând izbucnirea unui incendiu la etajul al treilea al unui bloc cu patru etaje. Potrivit informațiilor furnizate de ISU Crișana, mai multe persoane s-au autoevacuat în momentul în care au observat fumul.

ADVERTISEMENT

La fața locului au sosit patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului 2 Oradea, inclusiv două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD.

Pompierii au reușit să localizeze și să stingă incendiul care se manifesta în bucătăria apartamentului în aproximativ cinci minute, evitând astfel extinderea focului la celelalte încăperi și apartamentele învecinate. De asemenea, au verificat apartamentele de la etajul superior pentru a se asigura că nu există persoane intoxicate de fum.

ADVERTISEMENT

„Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul, care se manifesta în bucătăria apartamentului, în aproximativ cinci minute, salvând celelalte trei încăperi ale locuinței și apartamentele învecinate.

De asemenea, forțele de intervenție au verificat apartamentele de la etajul superior, pentru a se asigura că nu există persoane intoxicate de fum”, a precizat lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana, citat de bihoreanul.

ADVERTISEMENT

Femeia a suferit un atac de panică

În timpul intervenției, pompierii paramedici “au acordat primul ajutor unei octogenare care suferise un atac de panică”. Cu toate acestea, femeia a refuzat ulterior transportul la spital.

Aceeași femeie este considerată o eroină, deoarece a fost cea care, sesizând mirosul de fum în propria locuință situată la etajul 4, a coborât imediat la etajul inferior și i-a trezit pe cei șapte vecini care se aflau în apartamentul în care izbucnise incendiul. Prin gestul său prompt și curajos, a reușit să prevină intoxicarea acestora cu fum și să asigure siguranța lor.

ADVERTISEMENT

ISU Crișana a transmis un comunicat în care îi adresează felicitări sincere acestei femei în vârstă de 81 de ani pentru prezența de spirit și curajul său excepțional.

„Îi adresăm, pe această cale, felicitări, acestei doamne, în vârstă de 81 de ani, pentru prezența de spirit, dumneaei fiind cea care, sesizând miros de fum în propria locuință, situată la etajul 4, a coborât la etajul inferior, trezind cele șapte persoane care se aflau în apartamentul în care izbucnise incendiul, prevenind astfel intoxicarea acestora cu fum”, a mai adăugat sursa citată.

 

ADVERTISEMENT
Tags: