News

O elevă de 10 ani a murit după ce a fost lovită de profesor. Fetița greșise două probleme la matematică

19.09.2020 | 16:06
O eleva de 10 ani a murit dupa ce a fost lovita de profesor Fetita gresise doua probleme la matematica
ADVERTISEMENT

Caz de-a dreptul șocant la o școală din China. O elevă de numai 10 ani a murit după ce a fost lovită crunt de un profesor de matematică.

Cadrul didactic i-a aplicat corecții fizice copilei pentru un motiv incredibil: micuța greșise două probleme de calcul matematic.

ADVERTISEMENT

Tragedia a avut loc la o școală primară din orașul Guangyuan, din centrul Chinei, potrivit agenției de știri Xinhua, citată de News.Com.

O elevă de 10 ani a murit după ce a fost lovită de profesor

Eleva de 10 ani a fost lovită peste mâini de patru ori cu rigla și obligată apoi să stea îngenunchi timp de patru minute, relatează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pentru că starea micuței s-a agravat considerabil, bunica fetei și profesorul au dus-o la spital, însă eleva a fost declarată decedată câteva ore mai târziu.

Investigațiile ulterioare al Poliției din China au relevat faptul că eleva, aflată în clasa a 5-a, a fost pedepsită de profesorul în cursul zilei de joi deoarece nu a putut răspunde corect la două întrebări de matematică.

ADVERTISEMENT

Același profesor a decis, în aceeași zi, să mai pedepsească alți 8 colegi ai micuței care a decedat. Interesant este faptul că victima se prezentase la școală cu flori pentru cadrul didactic.

Bunica fetiței, acuzații grave la adresa profesorului agresiv

Bunica fetiței care a încetat din viață a declarat presei din China că profesorul a început să lucreze la școala nepoatei sale doar în acest semestru, iar nepoata ei se temea adesea să participe la curs, deoarece profesorului îi plăcea să pedepsească elevii bătându-i.

ADVERTISEMENT

În acest moment, profesorul și directorul școlii din Guangyuan au fost suspendați din funcție, în timp ce investigațiile continuă.

Anul trecut, o profesoară de grădiniță din estul Chinei a fost concediată pentru că a forțat doi copii să iasă în soare, ca o pedeapsă pentru că se jucau în timp ce erau puși la culcare.

Pedeapsa corporală în școli a fost interzisă în China în 1986, dar rămâne încă răspândită în majoritatea unităților de învățământ de pe teritoriul țării.

ADVERTISEMENT