Sporturi

O jucătoare de tenis a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer! Anunțul făcut după operație

31.05.2019 | 14:04
Jucătoarea de tenis Nicole Gibbs a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer

Jucătoarea de tenis Nicole Gibbs a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer după un control la dentist și este obligată să se retragă temporar din tenis. Americanca în vârstă de 26 de ani nu a câștigat niciun turneu WTA în carieră, iar în acest moment se află pe locul 117 în clasamentul mondial.


UPDATE, 31 mai, ora 14:06 / Nicole Gibbs a fost operată și a anunțat pe rețelele de socializare că totul a decurs foarte bine. În schimb, ea a precizat că perioada de indisponibilitate va fi mai mare decât a estimat iniţial, astfel că nu va putea evolua la turneul de Grand Slam de la Wimbledon.


O jucătoare de tenis a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer: ”Are o rată ridicată de vindecare”

Nicole Gibbs, jucătoare care a fost pe locul 68 WTA în iulie 2016, a anunțat pe rețele de socializare de drama pe care o trăiește în acest moment după ce a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer. Ea a precizat că se va retrage temporar din sport, dar speră să fie aptă pentru a putea intra în calificările de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului.

”Din păcate, trebuie să anulez toate turneele de pe zgură, inclusiv cel de la Roland Garros. Cu aproximativ o lună în urmă am mers la medicul dentist, iar acesta m-a avertizat asupra unei probleme în partea superioară a gurii. Biopsia a arătat o formă rară de cancer la nivelul glandelor salivare numite carcinom mucoepidermoid. Din fericire, această formă de cancer are o rată ridicată de vindecare și chirurgul meu spune că o intervenție ar trebui să fie suficientă pentru a se vindeca. Mi-a oferit chiar șansa de a juca câteva turnee în ultimele săptămâni pentru a-mi abate gândul de la această problemă”, a scris americanca pe contul de Twitter.

Nicole Gibbs în timpul meciului cu Simona Halep WTA Shenzhen 2018
Nicole Gibbs în timpul meciului cu Simona Halep WTA Shenzhen 2018

”Obiectivul este să joc la Wimbledon”

”Aștept intervenția care va avea loc vineri, iar obiectivul este să revin pentru calificările de la Wimbledon, la sfârșitul lunii iunie. Mi s-a spus că refacerea va dura între 4 și 6 săptămâni, dar voi face tot posibilul pentru a mă întoarce cât mai repede. Sunt foarte recunoscătoare celor din federație, prietenilor și familiei pentru sprijinul enorm pe care mi-l oferă. Ne vedem în curând pe teren”, se încheie mesajul postat de Nicole Gibbs.

În acest sezon, Nicole Gibbs a fost prezentă la un singur turneu din circuitul WTA pe tabloul principal, la Brisbane. În schimb, la Australian Open și la Indian Wells nu a reușit să treacă de faza calificărilor. Jucătoarea americană de tenis a câștigat în întreaga sa carieră puțin peste 1,7 milioane de dolari. De curând, americanca a participat la petrecerea burlăcițelor în onoarea danezei Caroline Wozniacki.