News

O mămică din Sibiu a murit la o săptămână după ce a născut într-un spital privat. A ajuns la Urgențe cu sânii inflamați

Caz cutremurător în Sibiu, aici unde o femeie a murit la o săptămână după ce a născut. Familia este revoltată: „Nu a primit nici o explicație”
08.04.2024 | 11:54
O mamica din Sibiu a murit la o saptamana dupa ce a nascut intrun spital privat A ajuns la Urgente cu sanii inflamati
O mămică din Sibiu a murit la o săptămână după ce a născut într-un spital privat. Foto pixabay
ADVERTISEMENT

Caz cutremurător în Sibiu, aici unde o tânără mămică a murit la o săptămână după ce a născut într-un spital privat. Femeia s-a prezentat la Urgența Spitalului Județean, deoarece sânii i s-au inflamat.

O femeie din Sibiu a murit la o săptămână după ce a născut. A fost deschisă o anchetă

Tânăra, în vârstă de 32 de ani, a adus pe lume un copil, pe 30 martie, la un spital privat din Sibiu. A născut prin cezariană, iar totul a decurs normal. La câteva zile de la naștere, mămica a făcut mastită.

ADVERTISEMENT

Rudele spun că, inițial, femeia a fost la clinica privată unde a născut, sperând ca va fi ajutată în procesul de lactație, având în vedere că sânii îi erau inflamați. Însă, situația nu s-a schimbat, iar joi, 4 aprilie, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Sibiu.

Potrivit reprezentanților unității medicale, starea proaspetei mămici era bună. Deși avea sânii angorjaţi, nu prezenta febră. Prin urmare, medicii au decis să îi prescrie o rețeță cu antibiotic.

ADVERTISEMENT

„Pacienta în vârstă de 32 de ani, lăuză care a născut în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară, s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgenţă al Secţiei Obstetrică-Ginecologie. Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjaţi. I s-a prescris o reţetă cu antibiotic, cu indicaţii de reevaluare, dacă i se schimba starea de sănătate”, au informat reprezentanții Spitalulu Județean Sibiu.

Tratamentul nu a funcționat, iar vineri seara a ajuns din nou la Urgențe, fiind în stare foarte gravă. Medicii au constatat că se afla în şoc toxico-septic și prezenta „insuficienţă multiplă de organe şi sisteme”.

ADVERTISEMENT

Medicii i-au acordat un alt tratament și au intervenit chirurgical. Din păcate, în timpul nopții starea ei s-a înrăutățit și a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, ultimul fiind fatal. Femeia a murit pe patul de spital.

Familia femeii este revoltată: „Nu a primit nici o explicație”

Potrivit instituției medicale, în urma acestei tragedii a fost deschisă o anchetă de Comisia de etică a spitalului. Familia este revoltată și nu înțelege de ce tânăra a fost trimisă acasă prima dată când s-a prezentat la spital.

ADVERTISEMENT

„Nu se poate să te ducă cu ambulanța la spital și după să te trimită acasă. Nu a primit nici o explicație. Te duci la spital și te apucă frica. Fata a născut cu cezariană la un spital, copila a fost bine, însă nici la clinica privată și nici la Spitalul Județean nu au ajutat-o să alăpteze, iar tânăra a făcut mastită”, a declarat o rudă a mamei decedate, potrivit Ora de Sibiu.

Cazul vine la aproximativ o săptămână după ce o gravidă a murit alături de făt, la Spitalul Județean Bacău. Sarcina femeii era oprită din evoluție, însă medicii au așteptat 12 ore până au dus-o în sala de operații.

ADVERTISEMENT