News

O mașină a intrat intenționat în pietonii dintr-o stație de autobuz, în Texas. Cel puțin 7 morți și mai mulți răniți

Cel puțin 7 morți și mai mulți răniți în Texas, acolo unde o mașină a intrat intenționat în pietonii dintr-o stație de autobuz.
07.05.2023 | 21:43
O masina a intrat intentionat in pietonii dintro statie de autobuz in Texas Cel putin 7 morti si mai multi raniti
O nouă tragedie în Texas: 7 morți după ce o mașină a intrat intenționat în pietonii dintr-o stație de autobuz. Sursa foto: captură Fox News
ADVERTISEMENT

A doua tragedie în decurs de câteva ore în Texas: 7 morți și mai mulți răniți au fost raportați, duminică, după ce o mașină a intrat într-un grup de pietoni. Din primele informații, majoritatea victimelor ar fi migranți.

O nouă tragedie în Texas: 7 morți după ce o mașină a intrat intenționat în pietonii dintr-o stație de autobuz

Autoritățile din Brownsville, Texas spun că au primit un apel la 8:30 a.m.. în care se anunța că un vehicul a lovit mai multe persoane care așteptau la o stație de autobuz vizavi de Centrul Ozanam. Vorbim de un adăpost care găzduia migranți.

ADVERTISEMENT

În urma incidentului, 7 persoane au fost ucise și cel puțin alte 6 au fost rănite. Anchetatorii cred că nu e vorba de un accident, ci de un act intenționat al șoferului. Majoritatea victimelor ar fi migranți.

Reprezentantul Poliției, locotenentul Martin Sandoval, a declarat pentru presa americană că cele 7 victime au murit la fața locului. El a mai spus că alte câteva persoane au fost transportate de urgență la spitalele din apropiere, notează CNN.

ADVERTISEMENT

Imaginile video postate în online imediat după accident au arătat mulțimi de oameni la fața locului, în timp ce haine și alte obiecte personale erau împrăștiate pe tot drumul.

Ulterior, pe Twitter au apărut imagini surprinse de camerele de supraveghere de la stația de autobuz din Brownsville. Acestea arată momentul în care grupul, cel mai probabil de migranți, este lovit de un SUV. ATENȚIE, imaginile sunt extrem de dure (Video – AICI).

ADVERTISEMENT

Șoferul care ar fi intrat intenționat în mulțime, arestat

Același Martin Sandoval a spus că șoferul vinovat de incident a fost arestat și pus sub acuzare. ”Este posibil să fie depuse mai multe acuzații pentru ceea ce noi suspectăm cu tărie că ar fi fost un act intenționat”, a adăugat reprezentantul poliției.

Într-o primă fază, martorii de la fața locului l-au reținut pe șofer până la sosirea polițiștilor. Acesta a primit îngrijiri medicale și a fost apoi arestat. Poliția nu a dat publicității numele șoferului, dar spune că este un bărbat hispanic, a mai spus Sandoval.

ADVERTISEMENT

Medicii îl vor testa pe șofer pentru a stabili dacă a consumat droguri sau alcool. Anchetatorii nu au făcut comentarii în privința vreunui motiv care să fi stat la baza a ceea ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT
Tags: