News

Un bărbat a intrat cu mașina într-o mulțime de oameni pe aeroportul Koln. 6 persoane au fost rănite

Un bărbat a intrat cu mașina într-o mulțime de oameni pe aeroportul din Koln, rănind șase persoane care au ajuns la spital.
24.03.2023 | 20:44
Un barbat a intrat cu masina intro multime de oameni pe aeroportul Koln 6 persoane au fost ranite
Un bărbat a intrat cu mașina într-o mulțime. Foto: Stirile PRO TV
ADVERTISEMENT

Un bărbat a intrat cu mașina într-o mulțime de oameni pe aeroportul din Koln, rănind șase persoane. Incidentul a avut loc într-o parcare a aeroportului Koln – Bonn din Germania. Polițiștii spun că individul ar avea ”probleme psihice”, însă nu se cunoaște exact motivul actului.

Un bărbat a intrat cu mașina în mulțime pe aeroportul Koln

”Se pare că bărbatul a condus intenţionat spre mai multe mașini și spre pietoni, care l-au putut evita la timp. Momentan vorbim despre mai mulți răniți”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale. Suspectul a fost reținut, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 57 de ani care a fost transportat la un spital din Koln, urmând a fi internat în secția de psihiatrie a spitalului, conform Stirile PRO TV.

ADVERTISEMENT

Se pare că printre victime se află doi polițiști, care au fost răniți în timp ce încercau să-l aresteze pe făptaș. Germania este zguduită în ultima lună de mai multe atacuri sângeroase, cel mai recent fiind cel din orașul Hamburg, unde șapte oameni au fost uciși în timp ce se aflau la biserică.

Martorii vorbesc că un bărbat a deschis focul la o biserică a Martorilor lui Iehova, în jurul orei locale 21:00. În primă fază, poliția federală din Germania transmitea localnicilor că ”unul sau mai mulţi autori necunoscuţi au tras asupra unor persoane într-o biserică”.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă Poliția din Hamburg a transmis pe Twitter că autorii sau autorul atacului sunt căutați în cartierul Alsterdorf, unde are loc o operațiune ”majoră”. Cetățenii erau sfătuiți să nu-și părăsească locuințele pentru a nu își pune viața în pericol.

”Conform cercetărilor inițiale, au fost trase focuri de armă într-o biserică de pe Deelbogestrasse din districtul GrossBorstel. Mai multe persoane au fost grav rănite, unele mortal. Suntem la fața locului cu un contingent mare de ofițeri”, a transmis Poliția în acel moment.

ADVERTISEMENT

Bild a raportat că șapte oameni au murit și 25 au fost rănite. Se pare că inclusiv atacatorul a fost ucis de către polițiști. Autoritățile din Germania nu au catalogat evenimentul ca un atac terorist, ci ca o crimă în masă. ”Au fost 12 focuri continue… apoi am văzut cum oamenii au fost luați în saci negri”, a povestit un martor presei locale.

Lara Bauch, o tânără de 23 de ani, a povestit că a auzit ”aproximativ patru perioade de tiruri de armă. În acest interval, mereu s-au auzit mai multe focuri, la o distanță de aproximativ 20 de secunde până la un minut”. Potrivit datelor oficiale, 175.000 de oameni din Germania sunt Martori ai lui Iehova, 3.800 dintre aceștia fiind din Hamburg.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă s-a aflat că atacatorul din Hamburg era un fost lunetist și fost membru al Martorilor lui Iehova. ”Vorbim de un fost membru al Martorilor lui Iehova care a părăsit comunitatea de bunăvoie în urmă cu un an şi jumătate, aparent nu în relaţii bune”, a declarat şeful securităţii din Hamburg, Thomas Radszuweit.

ADVERTISEMENT