Life

O nouă asigurare de viață intră pe piața din România. Clienții pot primi o parte din bani înapoi, după un timp

Noua asigurare de viață de pe piața din România. Ce detalii trebuie să știe fiecare român, înainte de a opta pentru aceasta
04.12.2023 | 10:03
O noua asigurare de viata intra pe piata din Romania Clientii pot primi o parte din bani inapoi dupa un timp
Apare o nouă asigurare de viață. Ce trebuie să știi despre ea Sursa foto: Inquam Photos/ Sabin Cârstoveanu
ADVERTISEMENT

Vești bune toți românii. La final de an, apare un nou tip de asigurare care garantează întoarcerea unei sume de bani, după un anumit timp. Există anumite detalii, dar și beneficii pe care fiecare persoană care optează pentru o astfel de asigurare trebuie să le cunoască.

Ce trebuie să știi despre noua asigurare de viață

Din ce în ce mai multe persoane sunt preocupate de asigurările de viață. Acum, pe piața din România apare un nou tip de asigurare de viață prin care românii își pot recupera o parte din bani.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre asigurarea de viață cu retur din prima. Aceasta presupune faptul că persoanele asigurate pot beneficia de un procent din primele achitate în timpul derulării poliței de asigurate.

Procentul încasat poate fi de 30% sau de 50% din valoare primelor plătite care se stabilesc din asigurarea de bază semnată inițial. Aceste detalii se discută și se lămuresc exact în momentul în care este semnat contractul.

ADVERTISEMENT

Asigurarea de viață cu retur are mai multe beneficii pentru cei care optează pentru ea. Primul și poate cel mai important este dat de faptul că reprezintă o adevărată plasă de siguranță pentru familie.

În al doilea rând, asigurarea de viață cu retur este benefică și pentru cel care încheie contractul. Mai ales dacă nu se produce niciun risc asigurat până la încheierea valabilității contractului.

ADVERTISEMENT

Banii rambursați nu se impozitează

Specialiștii recomandă din ce în ce mai mult îndreptarea către asigurări de viață pentru a evita evenimentele neplăcute. Chiar dacă sunt multe persoane care speră să nu li se întâmple nimic, viața este destul de imprevizibilă.

Există numeroase motive pentru care încheierea unei asemenea asigurări este recomandată. Ceea ce trebuie să știe toți asigurații este faptul că banii rambursați nu sunt deloc impozitați.

ADVERTISEMENT

Astfel de asigurări sunt potrivit pentru a acoperi cheltuieli de spitalizare din cauza unor boli grave sau accidente. De asemenea, acoperă și situații mai puțin plăcute pentru familia celui asigurat.

Tocmai de aceea, o astfel de asigurare ar trebui să devină o prioritate pentru fiecare dintre noi. Deși este un subiect destul de controversat și destul de greu de discutat, asigurarea de viață ar trebui să fie o responsabilitate.

ADVERTISEMENT
Tags: