News

O nouă schimbare la Facebook! În ce scop foloseșe compania datele utilizatorilor

10.04.2019 | 13:39
O noua schimbare la Facebook In ce scop folosese compania datele utilizatorilor
ADVERTISEMENT

Facebook a cedat presiunilor Comisiei Europene și autorităților de protecție a consumatorilor, astfel că va preciza într-un mod mai clar scopul datelor utilizatorilor. De asemenea, rețeaua de socializare va urma să-și asume responsabilitatea dacă informațiile vor fi folosite într-un mod incorect de către altcineva, potrivit Reuters. Ce a declarat comisarul Justiției despre situația în cauză?  Compania Facebook a anunțat schimbări majore pe platformele sale privind postările care susțin „naționalismul alb” și „separatismul alb”. Acestea sunt interzise!

Facebook, nouă schimbare pentru utilizatori

Presiunile Comisiei Europene și ale autorităților de protecție a consumatorilor au fost de ajuns pentru Facebook. Rețeaua de socializare a precizat clar în ce scop folosește datele utilizatorilor. Facebook va urma să-și asume rresponsabilitatea informațiilor care vor fi folosite într-un mod incorect.

ADVERTISEMENT

Totul a pornit de la criticile numeroase aduse de nerespectarea confidențialității informațiilor personale, după ce parolele a milioane de utilizatori au fost expuse. ”Acum, utilizatorii vor înţelege în mod clar că datele lor sunt folosite de către reţeaua de socializare pentru a vinde reclame ţintite”, a afirmat comisarul pentru Justiţie, Vera Jourova, într-un comunicat.

 Facebook, nouă schimbare pentru utilizatori, după critici privind confidențialitatea
Facebook, nouă schimbare pentru utilizatori, după critici privind confidențialitatea

Explicațiile companiei privind schimbările din ultima vreme

„În ultimele trei luni, discuţiile noastre cu membri ai societăţii civile şi universitari care sunt experţi în relaţii interrasiale din întreaga lume au confirmat că naţionalismul alb şi separatismul alb nu pot fi separate cu adevărat de doctrina supremaţiei albilor şi de grupurile organizate care promovează ura.

ADVERTISEMENT

De acum înainte, oamenii vor avea în continuare dreptul să-şi arate mândria faţă de moştenirea lor etnică, dar nu noi vom mai tolera apologia sau susţinerea faţă de naţionalismul alb şi separatismul alb”, au spus oficialii Facebook, într-un comunicat.  Reprezentanții Facebook au precizat că aveau în minte “concepte de naţionalism sau separatism în sens mai larg, precum mândria de a fi american şi separatismul basc, care sunt părţi foarte importante ale identităţii oamenilor”.