News

O nouă gafă a Mariei Grapini. A „inventat” o țară nouă, pe Facebook

02.04.2019 | 19:10
O nouă gafă a Mariei Grapini. A „inventat” o țară nouă, pe Facebook

Europarlamentarul Maria Grapini a făcut o nouă gafă, la doar câteva zile după ce a stârnit amuzamentul asistenței încercând să vorbească, în limba engleză, despre problemele șoferilor români. Astăzi, Grapini a inventat o țară, pe Facebook.

O nouă gafă a Mariei Grapini. Ce țară a inventat

Maria Grapini a ales să comunice, pe Facebook, despre o întâlnire avută cu mai mulți europarlamentari din câteva state europene, numai că numele ultimului stat din postare a stârnit, probabil, amuzamentul celor care au avut acces la postarea acesteia.

„Câțiva eurodeputați inimoși din România, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Letiția, discută cum să salveze transportul internațional pentru țările din est”, a scris Maria Grapini. Cel mai probabil, europarlamentarul a dorit să scrie „Letonia”, dar se pare că autocorrect-ul i-a jucat feste.

Noua gafă a Mariei Grapini.
Noua gafă a Mariei Grapini.

Maria Grapini candidează din nou

Maria Grapini candidează pentru un nou mandat de europarlamentar. Ea se află pe locul al șaselea pe lista Partidului Social Democrat, după ministrul Rovana Plumb, jurnalista Carmen Avram, senatorul Claudiu Manda, pastorul Cristian Terheş și fostul ministru Dan Nica.

Luna trecută, Maria Grapini a participat la o dezbatere la Strasbourg, însă discursul ei în limba engleză a lăsat de dorit. „Îmi cer scuze, dar eu sunt europarlamentar, nu sunt membru în consiliu. Nu ştiu, l-am întrebat pe ministerul meu al Transporturilor, dar nu am un răspuns. A fost, totuşi, un răspuns diplomatic că România deţine preşedinţia şi că e important să avem o poziţie, o poziţie neutră”, a spus ea, într-o engleză presărată cu greșeli de exprimare.

„În opinia mea, şi am fost timp de 17 ani antreprenor şi ştiu exact care e filosofia anreprenorului. Eu cred în antreprenorii din România, Bulgaria, Polonia pentru că acum e criză în ţara noastră pentru că nu avem suficienţi şoferi. E foarte important să avem şoferi.”, a adăugat Maria Grapini.