O profesoară a refuzat florile în prima zi de școală. Le-a solicitat elevilor să aducă rechizite pentru cei mai nevoiași

Alexandru Năstase   
în HotNews
11/09/2019, 10:32
O profesoară a refuzat florile în prima zi de școală. Le-a solicitat elevilor să aducă rechizite pentru cei mai nevoiași GALERIE FOTO
Profesoara a solicitat rechizite în locul florilor. Sursa foto - facebook

O profesoară a refuzat florile în prima zi de școală. S-a întâmplat în Buzău, la început de an școlar. Aceasta le-a solicitat elevilor să-i aducă rechizite pe care să le doneze ulterior copiilor nevoiaşi. Materialele primite de profesoară de la elevi au fost deja preluate de o asociaţie umanitară. Veronica Bulf predă Limba română la Şcoala generală George Emil Palade din Buzău. Este cadru didactic de peste 20 de ani.

O profesoară a refuzat florile în prima zi de școală

Chiar cei de la asociația „Împreună pentru buzoieni” au fost cei care au relatat întreaga poveste. Aceștia au spus cum cu o seară înainte de începutul anului şcolar, profesoara Veronica Bulf şi-a rugat copiii de la clasă să renunţe la celebrul buchet de flori şi să cumpere, în schimb, rechizite. Profesoara le-a explicat elevilor săi pe grupul de Whatsapp că toate aceste rechizite vor fi donate copiilor care chiar nu au posibilitatea să şi le cumpere.

Foarte încântați de idee au fost și părinții școlarilor. Aceștia i-au urmat imediat sfatul, așa că numeroase rechizite au fost donate unui ONG care se ocupă de educația copiilor săraci. „Veronica Bulf, profesoara la Şcoala Gimnazială Emil Palade, este cea care a făcut acest gest de apreciat. Nu a mai vrut flori, ci le-a sugerat copiilor să aducă fiecare ce rechizite îşi permite.

O profesoară a refuzat florile în prima zi de școală. Elevi
Rechizitele vor ajunge la copii nevoiași. Sursa foto – facebook

Le-a solicitat elevilor să aducă rechizite pentru cei mai nevoiași

Acestea urmau să fie donate mai departe copiilor care au nevoie. Felicitări!!!”, a fost mesajul postat pe o rețea de socializare de asociaţia amintită și care a ridicat donațiile. Acum, rechizitele donate de elevi în urma cererii profesoarei de română vor ajunge la copii ce provin din familii sărmane. ”Nu mă încălzește cu nimic să umplu tomberonul cu flori moarte. Eu îi iubesc și pe copii și fără să-mi aducă flori. Pe mine mă încălzește să-i văd în clasă, învățând”, a spus profesoara, conform adevarul.ro.

Vă readucem aminte că școala a început pentru aproape 3 milioane de elevi, dar și copii de grădiniță. Ca la fiecare început de an școlar, părinții au format cozi la florăriile și la librăriile din toată țara.

 

Închide ×