Sport

Oana Manea s-a retras din handbal! ”Îmi doresc enorm să fiu mamă”

28.05.2019 | 14:33
Pivotul echipei CSM București, Oana Manea, s-a retras din handbal la vârsta de 34 de ani (sursă foto: csmbucuresti.ro)

Pivotul echipei CSM București, Oana Manea, s-a retras din handbal la vârsta de 34 de ani. Câștigătoarea a Ligii Campionilor cu formația din Capitală în 2016, fosta componentă a echipa naționale a României a dezvăluit că nu își dorește să rămână în lumea handbalului, iar cea mai mare dorință a sa este să devină mamă și să acorde mai mult timp familiei.

Oana Manea s-a retras din handbal: ”Sper să fi fost iubită şi ca om şi ca sportiv”

Clubul CSM București i-a organizat o festivitate de retragere din Handbal Oanei Manea, iar la eveniment au participat toate colegele de echipă. Directorul general al grupării, Gabriela Szabo, i-a făcut cadou un tablou cu tricoul pe care l-a purtat în ultimele sezoane şi o plachetă. ”Ştiam că va urma finalul, m-a emoţionat acest moment, nu mă aşteptam să primesc acest dar minunat”, a declarat fosta handbalistă pentru site-ul oficial al CSM București.

”A fost cea mai mare bucurie când am venit la CSM, voiam să vin acasă, nu mă gândeam că voi face performanţă în oraşul în care m-am născut, a fost ceva incredibil să câştig Liga Campionilor. Sper să fi fost iubită şi ca om şi ca sportiv, cred că am fost destul de populară şi vreau să le transmit fanilor că-i apreciez şi le mulţumesc că au fost alături de noi”, a mai spus Oana Manea.

Oana Manea în meciul CSM București – Metz din sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin

”Nu cred că voi rămâne în lumea handbalului”

”Voi veni la toate meciurile CSM-ului, îmi va lipsi handbalul, jumătate din viaţă mi-am dedicat-o sportului. Nu cred că voi rămâne în lumea handbalului, vreau să fac cu totul altceva, vreau să învăţ alte lucruri. Acum, cel mai important este pentru mine familia, sper şi îmi doresc enorm să fiu mamă”, a afirmat în încheiere Oana Manea, care a jucat la gruparea din Capitală în ultimii cinci ani.

Oana Manea a câştigat 12 titluri naţionale şi patru trofee ale Cupei României. În cariera ei, handbalista a evoluat la Oltchim Râmnicu Vâlcea, cu care a câştigat Cupa Cupelor, Krim Ljubljana şi CSM Bucureşti, cu care a obţinut trofeul Ligii Campionilor. La echipa naţională, ea a jucat 193 de meciuri şi a marcat 433 de goluri, cucerind medalia de bronz la Campionatul Modnial din 2015 şi la Campioantul European din 2010.

În acest sezon, CSM București a ratat pentru prima dată în ultimii patru ani câștigarea titlului național la handbal feminin, noua campioană fiind SCM Râmnicu Vâlcea. În Liga Campionilor, ”tigroaicele” au fost eliminate de Metz în sferturile de finală și singura șansă de a evolua și în stagiunea viitoare a celei mai importante competiții europene de cluburi este să primească un wild-card.