Sport

EXCLUSIV / Arlauskis: “Sînt fericit, vreau Europa!”

UPDATE 18:11 / Noul portar al Stelei, Giedrius Arlauskis, a efectuat prima şedinţă foto în echipamentul campioanei. "În România m-am simţit mereu ca acasă, parcă am fost plecat pentru puţin...
10.06.2014 | 15:38
EXCLUSIV  Arlauskis Sint fericit vreau Europa
ADVERTISEMENT

UPDATE 18:11 / Noul portar al Stelei, Giedrius Arlauskis, a efectuat prima şedinţă foto în echipamentul campioanei. “În România m-am simţit mereu ca acasă, parcă am fost plecat pentru puţin timp şi am revenit. Faptul că Steaua mi-a făcut oferta m-a încîntat. Am decis pe loc să semnez, imi doresc să joc şi să cîştig trofee. În viaţă nu contează doar banii. Eu am fost foarte fericit în România şi mi-am dorit să trăiesc din nou acel sentiment. Iar faptul că voi fi fericit la Steaua a reprezentat un imbold şi mai mare să semnez. Este o onoare pentru mine să ajung la acest club minunat. În primul rînd, voi face tot ce îmi va sta în putinţă să ajut echipa. Sînt un tip muncitor şi care s-a pus mereu în slujba grupului. La nivel de cupe europene, îmi doresc nespus să ne calificam în grupele UEFA Champions League şi să depăşesc, cu Steaua, performanţa obţinută de Unirea Urziceni în această competiţie. Pe plan intern, sper să cîştigăm titlul de campioni şi Cupa României. Doar de asta am venit la Steaua, să cîştig trofee. Simt ca n-am plecat în nici un moment. Am venit să semnez contractul cu Steaua, m-am plimbat puţin prin Bucureşti şi am avut sentimentul că sînt acasă. România este a doua casă pentru mine, doar sînt născut de Ziua Naţională a acestei ţări! Sînt fericit că mi s-a oferit şansa de a reveni. Şi ce şansă, să fiu portarul Stelei!, a adăugat portarul lituanian pentru site-ul oficial al clubului.

UPDATE 15:34 / FANATIK.RO a obţinut ÎN EXCLUSIVITATE prima declaraţie a lui Gieudris Arlauskis în calitate de portar al Stelei: “Am venit să cîştig Cupa şi campionatul cu Steaua. Sînt fericit că revin în România, mi-era dor de aici, m-am simţit ca acasă aici. Le promit suporterilor, a căror presiune fantastică am simţit-o pe cînd le eram adversar, că intrăm în grupele Champions League!”.

ADVERTISEMENT

****************************************************************************

Giedrius Arlauskis a semnat în urmă cu cîteva minute un contract de 3 ani cu Steaua, aşa cum portarul a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK.RO în urmă cu aproape o săptămînăPortarul nu este la prima experienţă în România, acesta activînd în trecut, la Unirea Urziceni, cu care a cîştigat titlul de campion în 2009 şi a participat în grupele UEFA Champions League.

Conform primelor informaţii acesta urmează să fie prezentat oficial la Steaua într-o conferinţă de presă care va avea loc mîine de la ora 11:30. Steliştii s-au grăbit să-l ia pe Arlauskis, deşi le mai fuseseră propuşi şi alţi portari din străinătate. “Miko”, porecla pe care o purta pe spatele tricoului cînd juca la Urziceni, a fost favoritul şefilor campioanei, deoarece el ştie deja campionatul, ţara şi vorbeşte în continuare foarte bine limba română. O condiţie importantă în contextul în care Steaua e formată aproape exclusiv din jucători români şi capacitatea de a comunica e esenţială în cazul unui portar, scrie gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Transferul a fost anunţat şi pe pagina de Facebook a clubului din Ghencea:

arlauskis

A jucat 16 meciuri în ultimii 4 ani!

Arlauskis este un portar cu caracteristici diferite de cele ale lui Tătăruşanu. În vîrstă de 26 de ani şi jumătate, lituanianul a strîns pînă acum nouă selecţii pentru echipa naţională a ţării sale, iar acomodarea sa în fotbalul românesc n-ar trebui să fie una problematică, avînd în vedere că portarul de 1,84 metri a evoluat pentru Unirea Urziceni între 2008 şi 2010, perioadă în care a devenit o dată campion şi o dată vicecampion al României. Jucătorul baltic a plecat apoi în prima ligă rusă, la Rubin Kazan, dar nu a reuşit să se impună acolo, jucînd doar şapte meciuri în patru ani! În afară acestora, lituanianul a mai evoluat în alte nouă partide, în Cupa Rusiei şi Liga Europa, totalizînd o medie de numai patru partide pe sezon!

Arlauskis_00000