Fotbal intern

OFICIAL! Casa Pariurilor Liga 1 va avea sistemul VAR începând cu sezonul 2020 – 2021. Cluburile nu vor plăti niciun ban

01.10.2019 | 13:28
OFICIAL Casa Pariurilor Liga 1 va avea sistemul VAR incepand cu sezonul 2020  2021 Cluburile nu vor plati niciun ban
ADVERTISEMENT

LPF (Liga Profesionistă de Fotbal) a anunţat că se va folosi sistemul VAR la meciurile din Casa Pariurilor Liga 1, începând cu sezonul 2019 – 2020. Mai mult, oficialii echipelor care evoluează pe prima scenă fotbalistică nu vor fi nevoiţi să plătească pentru implementarea sistemului de arbitraj video, ci doar trebuie să suporte costurile aferente baremurilor arbitrilor VAR.

Casa Pariurilor Liga 1 va avea sistemul VAR începând cu sezonul 2020 – 2021

„În urma articolelor apărute de-a lungul timpului în mass-media, am constatat cu surprindere că publicul iubitor de fotbal nu este la curent cu demersurile întreprinse de LPF pentru implementarea sistemului de arbitraj video la meciurile de fotbal din cadrul competiției Liga I. 

ADVERTISEMENT

Pentru corecta informare a publicului, inclusiv a unora dintre reprezentanții cluburilor membre, aducem la cunoștință faptul că încă de la implementarea arbitrajului video în campionatele disputate in vestul Europei am întreprins demersuri pentru implementarea acestui sistem la nivelul competiției. În acest sens am iniţiat contacte atât cu furnizorii interni şi externi de soluţii tehnice pentru arbitrajul video, cât şi cu FIFA şi FRF, responsabil pentru asigurarea specializării arbitrilor pentru acest sistem de arbitraj”, apare într-un comunicat emis de LPF, conform gsp.ro.

Fază de joc dintr-un meci disputat de Dinamo cu FCSB

Cluburile din Casa Pariurilor Liga 1 nu plătesc niciun ban

“În urma demersurilor efectuate, ne face plăcere să vă informăm că, începând cu viitorul sezon competiţional, LPF va implementa sistemul de arbitraj video la nivelul competiţiei. Facem precizarea că acest demers nu va implica niciun cost suplimentar din partea cluburilor membre LPF, cu excepţia costurilor aferente baremurilor arbitrilor VAR.

ADVERTISEMENT

În situația în care sistemul tehnic va fi funcțional, conform reglementărilor FIFA în vigoare, precum și în funcție de disponibilitate de resurse umane specializate pregătite de FRF, intenționăm să testăm sistemul de arbitraj video la unele meciuri din cadrul play-off-ului actualei ediții a campionatului Casa Liga I”, mai apare în comunicatul LPF.

  • 750.000 de euro ar costa implementarea sistemului VAR în Casa Pariurilor Liga 1