News

OFICIAL! Dispare un tip de asigurare RCA! Ce se întâmplă cu asigurările din România

30.03.2019 | 15:37
OFICIAL Dispare un tip de asigurare RCA Ce se intampla cu asigurarile din Romania
ADVERTISEMENT

Vești proaste pentru români. Dispare un tip de asigurare RCA. Șoferii vor fi cei mai afectați de această decizie, acum că a fost făcut anunțul oficial. Președintele Consiliului Concurenței a fost cel care a transmis respectiva informație.

 Dispare un tip de asigurare RCA. Șoferii vor fi afectați

Polițele de asigurare RCA valabile pe o perioadă de o lună vor fi eliminate. Anunțul a fost făcut de Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. Acesta a declarat că introducerea unui astfel de tip de asigurare a fost o eroare, care va trebui îndreptată.

ADVERTISEMENT

Din ce ştiu anul trecut, de exemplu, tarifele în piaţă, reale, plătite de oameni, erau mai mici decât tarifele acestea maximale, care existau anul trecut. Paşi s-au făcut şi piaţa arată mult mai bine pe RCA decât arăta în trecut. Acum ne obligă oricum Uniunea Europeană să facem câteva schimbări şi atunci am spus că este o ocazie bună să corectăm ceea ce ne-a scăpat acum doi – trei ani când am schimbat legea. Şi o eroare cred că a fost faptul că am introdus poliţele de o lună….Uneori e tentant să faci o poliţă pe o lună, plăteşti ceva mai puţin pentru luna aia, dar reînnoirea poliţelor nu e automată şi în felul acesta scade gradul de acoperire cu RCA” , a explicat Bogdan Chirițoiu.

Anunțul a fost făcut de Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței
Anunțul a fost făcut de Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței

Consiliul Concurenței intră pe piața de carburanți

Consiliul Concurenței va lansa în dezbatere publică prima variantă de recomandări pe piața de carburanți, iar monitorul prețurilor va urma să fie funcțional până la sfârșitul lunii iunie. Anunțul a fost făcut de președintele instituției.

ADVERTISEMENT

În câteva săptămâni, în aprilie, ieşim cu prima variantă a recomandărilor noastre pe piaţa de carburanţi. O să fie pusă în dezbatere publică. Vedem ce reacţii primim şi la sfârşit când avem o opinie formulată vom transmite spre Guvern şi o să-i sprijinim să transpună cât mai mult din recomandările noastre. Monitorul preţurilor până la sfârşitul lunii iunie va fi funcţional. Avem bani în buget, iar achiziţiile sunt făcute. Deci proiectul va fi implementat până la sfârşitul lunii iunie” , a declarat președintele Bogdan Chirițoiu.