O legendă a Galatei le-a propus başkanilor un antrenor român de TOP!

Gică Hagi a fost foarte aproape de a prelua Galatasaray, după ce Fatih Terim a fost demis de la echipa de pe malul Bosforului. În spatele tratativelor s-a aflat impresarul Ioan Becali, dar şi...
14.10.2013 | 11:08
O legenda a Galatei lea propus baskanilor un antrenor roman de TOP
ADVERTISEMENT

Gică Hagi a fost foarte aproape de a prelua Galatasaray, după ce Fatih Terim a fost demis de la echipa de pe malul Bosforului. În spatele tratativelor s-a aflat impresarul Ioan Becali, dar şi Gică Popescu. Regele a spus “NU” propunerei venite de la Galatasaray, iar agentul a venit cu o propunere surpriză pentru şefii grupării “Cim Bom”: în persoana lui Cosmin Olăroiu. 

Becali şi Popescu au încercat să-i pună o “pilă”

La trative s-a aflat şi Gică Popescu, aflat la Istanbul în acele zile.  Înoţit de Becali, “Baciul” a încercat să le explice başcanilor că cea mai bună soluţie pentru postul de antrenor este Cosmin Olăroiu, datorită faptului că acesta a avut performanţe în toate campionatele în care a antrenat pînă în prezent: România, Arabia Saudită, Qatar şi Emiratele Arabe Unite. Conform surselor din presa turcă, oficialii de la Galatasaray au rămas şocaţi de propunerea românilor, refuzând destul de repede varianta Olăroiu. “Cum să îl luăm antrenor pe Olăroiu, cînd noi sîntem în negocieri cu Mancini?! Păi se compară italianul cu omul pe care îl propuneţi voi? Avem nevoie de cineva care să aibă rezultate imediate şi acesta nu poate fi decît un nume mare, chiar dacă aducerea sa ne costă mai mult”, a fost, în linii mari, discursul şefilor de la Istanbul.

ADVERTISEMENT

În 2011, drumul i-a fost blocat de Fatih Terim

Din acest motiv, Becali şi Popescu au renunţat rapid să-şi susţină cauza, cu atît mai mult cu cît, conform aceloraşi surse, nu este prima data cînd “Oli” este propus pentru conducerea tehnica a Galatei. Concret, în 2011, în momentul în care “Cim Bom” rămăsese fără antrenor, impresarii au încercat să explice pentru prima dată că Olăroiu este varianta potrivită pentru a prelua banca tehnică a turcilor, fiind un antrenor obişnuit cu presiunea, dar şi care poate impune foarte rapid o disciplină de fier în vestiar. Başcanii au cerut atunci cîteva zile de gîndire însă, pînă la urmă, totul a picat în momentul în care Fatih Terim şi-a arătat disponibilitatea de a prelua echipa pentru a treia oară în carieră.