News

Olguța Vasilescu, reacție dură după acuzațiile lui Florin Cîțu: ”Dacă ești prost nu întrebi unii mai deștepți ca tine”

14.11.2019 | 16:21
Olguta Vasilescu reactie dura dupa acuzatiile lui Florin Citu Daca esti prost nu intrebi unii mai destepti ca tine
ADVERTISEMENT

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a făcut un bilanț legat de situația financiară a țării și astăzi, 14 noiembrie, l-a prezentat. Fostul Ministru al Muncii Lia Olguța Vasilescu a reacționat pe o rețea de socializare după ce Florin Cîțu a declarat că a găsit o gaură de 2 miliarde de lei la Bugetul de asigurări sociale de stat prin neplata contribuţiilor. 

Lia Olguța Vasilescu, atac dur la adresa Ministrului Finanțelor Florin Cîțu

Lia Olguța Vasilescu a scris pe contul de Facebook o postare amplă în care îl jignește pe Ministrul Finanțelor Florin Cîțu după ce a acesta a anunțat un deficit major la ministerul pe care le-a preluat. Fostul ministru al Muncii folosește în postarea sa un limbaj ”de cartier” și este de părere că Florin Cîțu nu cunoaște atribuțiile pe care le are de îndeplinit la minister, dar și faptul că ”plimbă niște zvonuri”.

ADVERTISEMENT

„Să îi răspundem și ministrului Cîțu care a ieșit azi ca mâțu să miorlăie că vine austeritatea peste români din cauză de PSD, deși guvernează ei…
1. Se plânge de un deficit de sub 3 miliarde lei la pensii anul acesta. Când noi am preluat guvernarea acest deficit era de 16 miliarde de lei. După mintea Cîțului e mai rău acum…
2. Tocmai transferul contribuțiilor pe care îl contesta PNL, fiindcă nu au cum să recunoască faptul că ieșeau degeaba în piață la proteste când noi aveam dreptate să facem această inginerie, a ajutat la scăderea deficitului și la capacitatea statului de a majora punctul de pensie. Pentru că pensiile nu au crescut din împrumuturi, ci din mai buna colectare la buget ca urmare a transferului contribuțiilor.
3. Ca să elimine TOTAL deficitul la pensii, trebuie închis cercul și adoptată legea lui Teodorovici care prevede reîncriminarea infracțiunii de stopaj la sursă, fiindcă sunt încă mulți angajatori care nu varsa contribuțiile, deși acestea reprezintă acum banii angajaților și e furt ceea ce fac

4. Cîțu nu își cunoaște nici măcar atribuțiile ca ministru de Finanțe. El mă acuză pe mine, ministrul Muncii, de proastă colectare a contribuțiilor. Apocalipticule, e fix jobul tău ca ministru de FINANȚE, pentru asta te plătim!”, a scris Lia Olguța pe contul de socializare.

ADVERTISEMENT

Fostul Ministru al Muncii l-a numit pe Florin Cîțu ”prost” și ”habarnist”

5. Întrebat fiind azi dacă vor crește pensiile anul viitor, face același joc de balet ca și baubaul de la Muncă. Spune că va respecta legea în vigoare! Legea în vigoare acum, care prevede creșteri sau legea în vigoare de după turul 2, fără creșteri, eventual și cu impozitarea pensiilor sub 2.000 lei?
6. Plimbă niște zvonuri că s-au furat bani de la buget și e penal și e grup infracțional și prostiile lor de habarniști, pentru a se asigura că poporul rămâne iar inert la măsurile de austeritate pe care le pregătesc! Ce bani am furat noi? De unde? Cât? Ce fumezi?
7. Spune că deficitul nu poate fi ținut sub 3 la sută anul acesta. Noi am putut, deși în fiecare an mințeai tu, apocalipticule, că va fi mai mare. Banca Mondială spunea săptămâna trecută că se poate. Dar dacă ești prost sau te cheamă Cîțu nu știi cum și nici nu întrebi unii mai deștepți ca tine!
8. Spune că sunt guralivă. Nu ați văzut nimic până acum, habarniltilor! Credeți că nu vom avea reacție când vedem cum vă bateți joc de munca noastră și de toate categoriile sociale? Pregătește-ți blana că văd că te mănâncă!”, a completat fostul ministru al Muncii.