Life

Orașul din România în care găsești o cetate ca în povești. Nu foarte multă lume o vizitează

Orașul din România în care poți vizita o cetate ca în povești. Cu toate acestea, puțini oameni știu despre acest loc superb.
25.04.2024 | 22:47
Orasul din Romania in care gasesti o cetate ca in povesti Nu foarte multa lume o viziteaza
Locul din România în care se află o cetate superbă. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Orașul din România care ascunde o adevărată comoară. O cetate superbă își așteaptă vizitatorii, cu toate că nu multe persoane știu de existența sa. Locul pare desprins din basme.

Cetatea Rupea, unul dintre cele mai frumoase locuri din România

Cetatea Rupea este situată în orașul cu același nume, aflat în județul Brașov. În anul 1324, a fost atestată drept castru regal, iar în secolul al XV-lea a trecut sub administrarea comunității săsești, fiind transformată într-un refugiu.

ADVERTISEMENT

Până în secolul  al XVII-lea a fost extinsă. Denumită și Cetatea Cohalmului, are o așezare strategică și ajuta la îmbinarea drumurilor ce fac legătura între Transilvania, Moldova și Țara Românească prin pasurile sud-estice.

Cetatea este ridicată pe Dealul Cohalmului și are curtine întărite pe alocuri. De altfel, în aceste locuri a fost ridicată dava cunoscută ca Rumidava, pe care romanii au cucerit-o și au transformată în castrul Rupes.

ADVERTISEMENT

Cetatea Rupea este și ușor de vizitat, cu toate că nu mulți oameni o fac, fiind situată la numai 63 kilometri  distanță de Brașov și 50 de kilometri față de Sighișoara. Se poate ajunge atât cu mașina, cât și cu trenul.

Cât costă să vizitezi cetatea

Pentru a vizita Cetatea Rupea, biletul costă 10 lei pentru adulți, 5 lei pentru copii/elevi (max. 18 ani), 8 lei pentru grupuri de adulți și 4 lei pentru grupuri școlare. În plus, sunt multe lucruri de văzut aici.

ADVERTISEMENT

Cetatea de Sus este cea mai veche construcție și a fost ridicată pe ruinele davei dacice. Se spune chiar că ar fi rămășițele cetății dacice Ramidava. Cetatea din mijloc datează din secolul XV.

În secolul XVII, locul a fost lărgit și au fost ridicate Capela și Turnul Cercetașilor. Cetatea de Jos are o zidărie aparte și diferă cu mult de celelalte două, fiind construită în secolul XVIII, notează libertatea.ro.

ADVERTISEMENT

Turnul Porții reprezintă intrarea principală în Cetatea Rupea. Interesante mai sunt Turnul Porții, Turnul Slăninii, Fântâna, Poarta spre Cetatea de Mijloc, precum și Turnul Ungrei.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Controverse privind anunțul MORȚII SALE?
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Controverse privind anunțul MORȚII SALE?
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii