News

Orașul din România unde un apartament cu 4 camere costă doar 16.000 de euro. E mai ieftin ca un loc de parcare în București

Orașul din România unde un apartament cu 4 camere costă doar 16.000 de euro. Comparativ, acesta e mai ieftin ca un loc de parcare în București.
07.05.2023 | 20:24
Orasul din Romania unde un apartament cu 4 camere costa doar 16000 de euro E mai ieftin ca un loc de parcare in Bucuresti
Orașul din România unde un apartament cu 4 camere costă doar 16.000 de euro. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Copșa Mică, județul Sibiu, este orașul din România unde un apartament cu 4 camere costă doar 16.000 de euro. Dacă e să facem o comparație, vedem cum un astfel de imobil este chiar mai ieftin decât un loc de parcare în Capitală.

Orașul din România unde un apartament cu 4 camere costă doar 16.000 de euro

În ultimii ani, în special în marile orașe din Ardeal, Cluj-Napoca, Sibiu sau Brașov, prețurile locuințelor au explodat. Nu de puține ori am văzut cazuri în care apartamente extrem de cochete au fost scoase la vânzare cu sume colosale.

ADVERTISEMENT

Există însă și orașe din Transilvania, mai mici, în care se găsesc apartamente la prețuri extrem de accesibile. De exemplu, în Copșa Mică (județul Sibiu), oraș cu populație de circa 5.000 de locuitori, aflat la 12 km de Mediaș, se pot găsit imobile la prețuri greu de imaginat.

Astfel, într-o piață a anului 2023 cu apartamente scoase la vânzare la prețuri astronomice, în orașul sibian se vinde un apartament cu 71.000 de lei. Vorbim de circa 16.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Potrivit descrierii vânzătorului, apartamentul este decomandat confort 1. E compus din 4 camere și dependințe: bucătărie, baie, cămară, hol, antreu, wc serviciu si balcon. Imobilul are o suprafață utilă totală de 87.09 mp.

Apartamentul este amplasat într-un bloc de locuințe cu regim de înălțime P+4E. Clădirea a fost ridicată în anul 1980. Nu are spații comerciale la parter.
Imobilul deține finisaje medii și necesita îmbunatățiri.

ADVERTISEMENT

Blocul are fundații din beton armat, suprastructura și compartimentări din plăci prefabricate de de beton. Acoperișul este de tip terasă cu membrană bituminoasa și învelitori din tablă, se mai arată pe site-ul cu anunțul de vânzare.

Situată în zona periferică a localității Copșa Mică, locuința are acces la mijloace de transport în comun. În apropiere sunt școala, biserica, farmaciile și alte unități comerciale .

ADVERTISEMENT

Apartamentul din Copșa Mică, mai ieftin ca un loc de parcare în București

La o primă analiză, vedem cum acest apartament din Copșa Mică este chiar mai ieftin decât un loc de parcare pe care îl cumpără la ”pachet” cu locuința cetățenii din Capitală care achiziționează apartamente într-un ansamblu rezidențial.

De exemplu, în Sectorul 2, într-un ansamblu rezidențial de locuințe noi ce cuprinde apartamente cu 3 camere, prețul pentru o parcare subterană este de 17.000 de euro plus TVA.

ADVERTISEMENT