News

Organizarea alegerilor a provocat 71 de decese. Ţara în care zeci de voluntari au murit din cauza epuizării

Cel puțin 71 de lucrători electorali au murit în timpul recentelor alegeri parlamentare și prezidențiale din Indonezia, potrivit Ministerului Sănătății de la Jakarta.
20.02.2024 | 11:54
Organizarea alegerilor a provocat 71 de decese Tara in care zeci de voluntari au murit din cauza epuizarii
Zeci de morţi din cauza epuizării la alegerile din Indonezia, din 14 februarie Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Autoritățile indoneziene au anunțat marţi că 71 de voluntari au murit de epuizare în timp ce lucrau la organizarea alegerilor organizate săptămâna trecută în această ţară.

204 milioane de alegători cu drept de vot au fost chemaţi la urne, într-o singură zi

Președintele Comisiei Electorale de la Jakarta, Hasim Asjari, a declarat că încă aproximativ 4.000 de persoane s-au îmbolnăvit din cauza oboselii în timpul alegerilor din 14 februarie, relatează Bloomberg.

ADVERTISEMENT

Un număr mare de decese s-au înregistrat și la aceste alegeri, în ciuda măsurilor guvernului, care a introdus o limită de vârstă pentru voluntari și a ordonat examinări suplimentare de sănătate, după ce peste 500 de persoane implicate în activități electorale au murit la alegerile precedente, din 2019.

În timpul alegerilor de săptămâna trecută, care au durat șase ore, cinci milioane de voluntari plătiți au fost angajați la secțiile de votare.

ADVERTISEMENT

La alegerile din 2024, din cei 6,8 milioane de lucrători cărora le-au fost făcute teste de sănătate, 398.000 dintre ei aveau comorbidități, în primul rând boli de inimă și hipertensiune arterială.

Între altele, Ministerul Sănătăţii de la Jakarta, a înregistrat 29 de decese ale administratorilor locali ai secţiilor de votare (KPPS), zece decese ale personalului Agenției pentru Protecția Comunității (Linmas), nouă decese ale martorilor la procesul de votare, șase decese ale ofițerilor electorali, două decese ale lucrătorilor cu drept de vot și un deces al unui observator al unui ONG de supraveghere a alegerilor.

ADVERTISEMENT

Peste 200 de milioane de cetățeni indonezieni au avut drept de vot la alegerile pentru președinte și vicepreședinte al țării, deputați în adunarea națională și în guvernele locale. Indonezia a organizat pe 14 februarie cele mai mari alegeri de o singură zi, din întreaga lume, cu aproximativ 204 milioane de alegători în cele 38 de provincii ale sale.

Procesul electoral din această țară din sud-estul Asiei prevede lucru non-stop privind distribuirea și numărarea buletinelor de vot, care poate dura până la 12 ore după închiderea secțiilor de votare.

ADVERTISEMENT

Ministrul indonezian al Apărării , Prabovo Subianto, a revendicat victoria pe baza rezultatelor neoficiale, cu peste 50% din voturile pe care le-a primit în primul tur, dar rezultatele finale vor fi anunțate până pe 20 martie.

ADVERTISEMENT
Tags: