Advertorial

(P) Cote și ponturi pariuri Finlanda – România

"Tricolorii" lui Edi Iordănescu au programate în finalul lunii septembrie ultimele două meciuri din UEFA Nations League.
20.09.2022 | 12:47
P Cote si ponturi pariuri Finlanda  Romania

Mai întâi, echipa lui Edi Iordănescu se deplasează în Finlanda, pe 23 septembrie de la ora 21:45, pentru ca pe 26 septembrie să primească vizita Bosniei.

După startul ratat din această campanie s-a discutat despre plecarea lui Edi Iordănescu de la echipa națională, însă FRF a anunțat că nu se pune problema demiterii indiferent de rezultatele pe care le va înregistra cu Finlanda și Bosnia.

Chiar și așa, echipa noastră nu o duce prea bine în clasament, fiind pe ultimul loc în grupă, cu 3 puncte acumulate. Bosnia conduce grupa, cu 8 puncte, urmată de Muntenegru, cu 7 puncte, și de Finlanda, cu 4 puncte.

În oferta de pariuri sportive fotbal Finlanda este favorită în confruntarea cu România și are cota 2.25 să câștige. Egalul are cota 3.15, în timp ce succesul băieților noștri are cota 3.40. Este anticipat un meci cu puține goluri, iar scorul care are cota cea mai mică este 1-1, cu 6.00. 1-0 pentru Finlanda are cota 7.50, iar un succes al “tricolorilor” cu același scor are 9.50. Specialiștii în pariuri anticipează un meci închis, astfel că selecția sub 2.5 goluri are cota 1.73, iar cota pentru peste 2.5 goluri este 2.14.

Și, cum meciurile echipei naționale suscită un interes ridicat și din partea celor pasionați de pariuri, iată în rândurile următoare trei selecții pentru confruntarea dintre Finlanda și România.

  1. România să câștige meciul

Chiar dacă nu traversează cea mai bună formă, România are amintiri plăcute din confruntările disputate în deplasare cu Finlanda. Spre exemplu, în 2014, “tricolorii” au câștigat cu 2-0 prin dubla lui Bogdan Stancu, venită din pasele lui Lucian Sânmărtean. De asemenea, în 2005 s-a impus cu 1-0 după un gol marcat din penalty din Adrian Mutu.

Iar Finlanda nu este genul de echipă care să se descurce tocmai bine în meciurile de pe teren propriu, cel puțin în ultima perioadă. Drept dovadă că a câștigat unul singur din ultimele șase, cu Muntenegru. În rest, a pierdut cu Ucraina, Franța și Slovacia și a remizat cu Islanda și Bosnia. România mai are amintiri plăcute și de la ultima confruntare cu Finlanda, câștigată cu 1-0 în grupa din Liga Națiunilor, în Giulești.

Așadar, un pont ce poate fi luat în calcul pentru partida de vineri este victoria României, care are cota 3.40.

  1. Denis Alibec să marcheze

Denis Alibec este marele favorit să fie titular în atacul României, din moment ce este cel mai în formă atacant pe care România îl are. Dacă George Pușcaș nu a marcat din luna mai, iar Florin Tănase are o singură reușită după transferul la Al Jazira, situația lui Denis Alibec este diferită.

Revenit la Farul în această vară, sub comanda lui Gică Hagi, Alibec este aproape de cea mai bună formă a carierei și a avut evoluții excelente în campionat. Drept dovadă că a marcat 4 goluri în cele 7 meciuri de campionat. Iar media sa este excelentă, cu 4 reușite în 495 de minute disputate. Cu încrederea la un nivel ridicat, Alibec poate fi un jucător capabil să le creeze mari probleme finlandezilor. Pentru naționala României însă, atacantul nu a mai marcat de doi ani, din victoria reușită în deplasare cu Austria. Cealaltă reușită a lui în națională datează din 2016, de la înfrângerea cu Ucraina de pe teren propriu. Alibec este însă cel mai în formă atacant roman și are cota 4.00 să marcheze în orice moment.

  1. Doar o echipă să înscrie

În general, confruntările dintre aceste echipe au fost destul de echilibrate, dar “tricolorii” au ieșit mai bine, motiv pentru care nu au pierdut în ultimele 7 confruntări.

Mai mult, în ultimele cinci meciuri, patru dintre acestea au fost victorii la zero ale României. În 2005 am câștigat în deplasare cu 1-0, în 2014 tot la Helsinki cu 2-0, în 2018 ne-am impus într-un amical pe teren propriu cu 2-0, iar în vara lui 2022 am câștigat cu 1-0 din reușita lui Nicușor Bancu.

Așadar, un pont de luat în calcul pentru această confruntare este că doar o echipă va reuși să înscrie, mai ales că și cota este excelentă: 1.98. Cei care cred că ambele echipe vor marca pot miza pe cota 1.80.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.