LIVE Actualizat 11-06-2022
17:38

România – Finlanda 1-0. „Tricolorii” obțin prima victorie din mandatul lui Edi Iordănescu. Golul lui Bancu a decis partida din Giulești

Sâmbătă, 11 iunie, de la ora 21:45, pe noul stadion „Rapid”, naționala României a întâlnit Finlanda în cel de-al treilea meci din actuala ediție a Ligii Națiunilor
11.06.2022 | 08:22
Romania  Finlanda 10 Tricolorii obtin prima victorie din mandatul lui Edi Iordanescu Golul lui Bancu a decis partida din Giulesti
ADVERTISEMENT
11-06-2022
17:38

România - Finlanda 1-0 (Bancu 30)

Final de meci! România obține prima victorie din mandatul lui Edi Iordănescu. Golul lui Nicușor Bancu a fost decisiv, iar „tricolorii” au fost aplaudați la scenă deschisă în Giulești.

Min. 90: 1-0. Nicușor Bancu șutează puternic și mingea se duce în bara transversală a porții lui Joronen.

Min. 88: 1-0. Pohjanpalo trece din nou pe lângă egalare, ratând incredibil după ce a primit o pasă ideală în fața porții.

Min. 84: 1-0. Valentin Mihăilă a pornit o cursă personală, și-a depășit adversarii și a șutat puternic spre poartă, însă Joronen a respins în corner.

Min. 81: 1-0. Lod trimite mult peste poarta lui Florin Niță, cu un șut din careu. 

Min. 75: 1-0. George Pușcaș primește o centrare bună, însă lovitura sa de cap a trecut peste poartă.

Min. 61: 1-0. George Pușcaș este lansat perfect de Darius Olaru, dar atacantul României ratează singur cu portarul, trimițând un șut puternic pe spațiul porții.

Min. 60: 1-0. Lod trimite un șut mult peste poarta lui Niță.

Min. 52: 1-0. Cea mai mare ocazie a oaspeților. Niță scoate fabulos șutul lui Pohjanpalo din doar 6 metri.

Min. 46: 1-0. A început repriza secundă.

Min. 45+4: 1-0 S-a încheiat prima repriză

Min. 38: 1-0 Kamara șutează puternic, dar mingea trece pe lângă poarta lui Niță

Min. 30: 1-0 GOOOOOL ROMÂNIA!!! Bancu deschide scorul 

Min. 24: 0-0 Meciul este întrerupt preț de câteva zeci de secunde. Suporterii au aruncat torțe și petarde pe teren

Min. 16: 0-0  Pușcaș ratează o lovitură de la 11 metri. Anterior acordării loviturii de pedeapsă, Cicâldău a șutat în bară

Min. 7: 0-0 Alho a fost avertizat cu cartonaș galben, după o intervenție agresivă la Olaru

Min. 5: 0-0 Cicâldău a trimis o minge la întâlnire pentru Pușcaș, dar atacantul român nu a reușit să lovească balonul

”Tricolorii” sunt susținuți frenetic de cei 14.000 de suporteri. Aceștia au trecut peste eșecurile anterioare și cântă la unison pentru România.

Este un spectacol minunat pornit de fanii din peluza din spatele porții nordicilor, care s-a propagat pe întregul stadion.

Min. 4: 0-0 Niță are prima intervenție bună, după o lovitură de colț

Min. 1: 0-0 A început meciul de pe stadionul Giulești

Selecționerii celor două reprezentative care se vor înfrunta de la ora 21:45 pe stadionul Giulești au anunțat garniturile în care vor începe partida. Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, Octavian Popescu va evolua pentru prima oară în formula de start.

România: Niță – Rațiu, Chiricheș, Burcă, Bancu – Olaru, M. Marin, Cicâldău –Sorescu, Pușcaș, Oct. Popescu. Selecționer: Edward Iordănescu
Rezerve: Moldovan, Aioani –Camora, Hanca, Crețu, Maxim, Mihăilă, Rus, R. Marin, Tănase, Ștefănescu, Mitriță

Finlanda: Joronen – Alho, L. Väisänen, Ivanov, O’Shaughnessy, Uronen – Lod, Kamara, Schüller – Pukki, Pohjanpalo. Selecționer: Markku Kanerva
Rezerve: Hradecky, Eriksson – Tenho, Taylor, Källman, Lingman, Valakari, S. Väisänen, Nissilä, Jensen, Soisalo, Niskanen

Meciul România – Finlanda are loc sâmbătă, 11 iunie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul etapei a 3-a din grupa a 3-a a Diviziei B din Liga Națiunilor. După primele două runde, „tricolorii” ocupă ultimul loc, 0 puncte, 0 goluri marcate, eșecuri cu 0-2 în Muntenegru și cu 0-1 în Bosnia-Herțegovina. Finlanda este lider, cu 4 puncte, 1-1 cu Bosnia-Herțegovina, gol primit în minutul 90+3, și 2-0 cu Muntenegru, ambele pe teren propriu.

Unde se joacă meciul România – Finlanda, din etapa a 3-a a Ligii Națiunilor

Întâlnirea România – Finlanda se dispută sâmbătă, 11 iunie, de la ora 21:45, pe noul stadion al Rapidului din Giulești, stadionul „Valentin Stănescu”, în etapa a 3-a a grupei a 3-a din divizia B a Ligii Națiunilor. În pofida celor două rezultate negative și, mai ales, a jocului foarte slab prestat de „tricolori”, tribunele vor fi pline, meciul jucându-se cu casa închisă.

ADVERTISEMENT

Ultrașii care au fost în tribune la Zenica i-au luat serios în colimator pe jucători după înfrângerea cu Bosnia-Herțegovina, ceea ce a provocat, oarecum neașteptat, riposte la fel de agresive verbal din partea unora dintre jucători, cel mai virulent fiind tocmai mezinul lotului, Octavian Popescu de la FCSB, care a fost introdus doar în ultimele 20 de minute în Bosnia.

Cine transmite la TV partida România – Finlanda

Partida România – Finlanda se joacă sâmbătă, 11 iunie, de la ora 21:45, pe stadionul Valentin Stănescu din Giulești, în etapa a 3-a din grupa 3 a Diviziei B din Liga Națiunilor și va putea fi urmărită pe micile ecrane în exclusivitate numai pe canalul Antena 1. O mai puteți viziona și dacă veți intra pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Din păcate, weekend-ul se anunță unul extrem de capricios din punct de vedere atmosferic aproape în toată țara și Bucureștiul nu va face excepție. Maxima zilei va atinge 23 de grade la ora prânzului, la ora partidei urmând a fi în jur de 19-20 de grade, dar va ploua foarte mult pe tot parcursul zilei, în reprize. Ceea ce îi va avantaja evident pe nordici, obișnuiți să joace pe astfel de vreme. La centru va fi arbitrul austriac Harald Lechner, cel care a condus un singur joc al unei echipe românești în 2020, al celor de la CFR Cluj, o-2 cu AS Roma.

Ce jucători lipsesc din confruntarea România – Finlanda

Selecționerul Edi Iordănescu, devenit deja personaj de tristă experiență în istoria echipei naționale, primul fără victorie în primele patru meciuri, e sub o uriașă presiune, în special din partea fanilor, care susțin că numirea sa a fost o eroare.

ADVERTISEMENT

La meciul cu Finlanda, care dublează presiunea, prin faptul că vine exact pe momentul de jubileu a 100 de ani de la primul meci din istoria echipei naționale (2-1 la Belgrad, în 1922, cu Iugoslavia), nu vor putea evolua Iulian Cristea, care a suferit o ruptură de ligamente în primele minute ale jocului din Muntenegru și atacantul Dennis Alibec, accidentat la coapsă.

Din nou vor avea loc schimbări în echipa de start și este cerut cu insistență ca titular Octavian Popescu de la FCSB. Din informațiile FANATIK, „perla” lui Gigi Becali va fi pe teren încă din primul minut contra nordicilor. Planul lui Edi Iordănescu a fost să-l menajeze în primele două partide, pentru a-l avea apt pentru cele două jocuri de pe teren propriu, când vom miza pe atac.

ADVERTISEMENT

Echipele probabile la România – Finlanda

  • România: Fl. Niță – Rațiu, Chiricheș, Burcă, Bancu – Olaru, M. Marin, Cicâldău – Sorescu, Pușcaș, Oct. Popescu. Selecționer: Edi Iordănescu
  • Finlanda: Hradecky – Alho, L. Vaisanen, Ivanov, O’Shaughnessy, Uronen – Lod, Schüller, Kamara – Pukki, Pohjanpalo. Selecționer: Markku Kanerva

Cote la pariuri la jocul România – Finlanda

Deși România e codașa grupei, fără niciun punct, iar Finlanda e liderul, cu 4 puncte, casele de pariuri acordă prima șansă elevilor lui Edi Iordănescu. Ei au o cotă foarte bună – 2,30, iar pentru oaspeți cota de a pleca ei cu toate punctele este de 3,40. Un gol marcat de nordici ajunge la 1,50, iar pentru „over 1,5 goluri” cota este de 1,45.

Este posibil ca u rol important în stabilirea acestor cote să fie dat și de istoricul partidelor directe. Care sunt nu mai puțin de 11, zece oficiale și ultimul meci un amical și care nu au adus niciodată succesul finlandezilor. Scorul general este de opt succese tricolore și trei egaluri, cel mai aproape de a se înregistra primul eșec fiind în toamna lui 2015, la București, în preliminariile EURO 2016, când Hoban a egalat în al treilea minut de prelungiri și noi am ajuns la turneul final. Pe 14 octombrie 1973 s-a înregistrat scorul record, la București, de 9-0 pentru România.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,30 este cota pentru „1 solist” la meciul România – Finlanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT