News

Patronii de restaurante își freacă mâinile de bucurie! Guvernul se pregătește să redeschidă localurile (Surse)

04.07.2020 | 21:41
Patronii de restaurante isi freaca mainile de bucurie Guvernul se pregateste sa redeschida localurile Surse
ADVERTISEMENT

Chiar dacă bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus pe teritoriul țării crește pe zi ce trece și ne aduce într-o situație similară celei cu care ne confruntam în martie, când a fost decretată starea de urgență, Guvernul nu ezită să anunțe noi măsuri de relaxare.

După ce au amenințat inclusiv cu proteste pe motiv că sunt nevoiți să asiste neputincioși la prăbușirea propriilor afaceri, patronii de restaurante au primit o veste bună. Trebuie să mai rabde doar câteva zile și vor putea primi din nou clienți.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax, mult așteptata redeschidere a localurilor este programată pentru data de 9 iulie. Bineînțeles, cu obligativitatea respectării unui set de reguli ce va fi comunicat odată cu anunțul oficial.

Din 9 iulie vom putea intra în restaurante. Guvernul se pregătește să anunțe oficial marea redeschidere

Deşi atât proprietarii, cât și clienții restaurantelor se aşteptau ca acestea să se redeschidă încă de pe 15 iunie, numărul mare al cazurilor de îmbolnăvire raportate în ultimele zile i-a determinat pe guvernanți să amâne măsura. Fiind an electoral, s-au răzgândit, însă în urma presiunilor constante venite din partea industriei HORECA.

ADVERTISEMENT

De altfel, după întâlnirea de joi, 2 iulie s-a decis constituirea unui grup de lucru care să stabilească regulile de protecţie sanitară. Acestea vor trebui respectate cu sfințenie de patroni, angajați și clienți începând cu data de 9 iulie, când, cel mai probabil, se vor redeschide toate restaurantele.

Ce a declarat Ludovic Orban după întâlnirea cu reprezentanții HORECA

În măsura în care se ajunge la o întelegere legată de un set de reguli care să fie asumate şi de reprezentanţii HoReCa, noi avem disponibilitatea să deschidem restaurantele. Patronii de terase trebuie să facă o informare a clienţilor cu privire la regulile care trebuie respectate, astfel încât clientul să ştie foarte clar în momentul în care vine aceste lucruri simple.

ADVERTISEMENT

Autorităţile statului nu pot să fie prezente în fiecare terasă, în fiecare restaurant, în fiecare magazin, în fiecare mijloc de transport în comun. Există o prezenţă, se fac controale, se dau sancţiuni, se dau amenzi, s-au şi suspendat autorizaţii pentru anumite firme care nu au respectat regulile.

Trebuie transportatorul, de exemplu, să aibă grijă, firmele, managementul companiilor sau cei care sunt implicaţi să fie alături de noi în respectarea regulilor.

ADVERTISEMENT

Nouă ne este foarte greu să controlăm tot şi nici nu e bine să controlezi tot într-o societate. Hai să fim cinstiţi, dacă îşi asumă cineva, înseamnă că vrea să controleze orice se întâmplă, în orice activitate, înseamnă că ne întoarcem cu 30 de ani în timp”.

ADVERTISEMENT