Fotbal intern

Pe cine a transferat FCSB. De ce a fost condamnat Ioan Hora la șase luni de închisoare

19.01.2019 | 20:16
Pe cine a transferat FCSB De ce a fost condamnat Ioan Hora la sase luni de inchisoare

FCSB transferă pe bandă rulantă în această pauză de iarnă. După Florentin Matei și Adrian Stoian, Gigi Becali l-a convins și pe Ioan Hora să semneze cu gruparea roș-albastră. 

Afacerea este una grozavă pentru FCSB, care a transferat un fost golgheter al României din postura de jucător liber de contract.

De ce a fost condamnat Ioan Hora la șase luni de închisoare

Chiar dacă a fost discret de-a lungul carierei în plan extrasportiv, Hora a avut la un moment dat probleme cu legea. Se întâmpla în 2010, pe când evolua la Gloria Bistrița. Atunci, atacantul provoca un accident în trafic la Cluj-Napoca, iar la sosirea Poliției refuza să sufle în etilotest. Autoritățile l-au dus direct la IML pentru a i se lua probe de sânge, iar acolo s-a descoperit că fotbalistul avea o alcoolemie de un gram la mie.

Cum nu ar fi fost de ajuns fapta comisă, Hora a mințit și în privința modului în care a ajuns să se urce în stare de ebrietate la volan, dezvăluind inițial că ar fi consumat băuturi alcoolice într-un local, iar apoi schimbându-și declarația și spunând că a băut alături de tatăl său.

Hora a avut dosar penal pentru mărturie mincinoasă și conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar trei ani mai târziu a primit și verdictul final: șase luni de închisoare cu suspendare.

Ioan Hora, golgheter și campion în Liga 1 
Ioan Hora, golgheter și campion în Liga 1

Ioan Hora, golgheter și campion în Liga 1

Ioan Hora a făcut parte din lotul CFR-ului care câștiga titlul în sezonul 20111/12, iar în stagiunea 2015/16, atunci când evolua la Pandurii, a ieșit golgheterul stagiunii. A câștigat două trofee și alături de Konyaspor, în Turcia.

De altfel, Hora a evoluat în ultimele trei sezoane doar la echipe din Turcia, pentru Konyaspor, Akhisar și Elazigspor. Are două selecții și în prima reprezentativă a României.

Tags: