Fotbal intern

„Peluza Cătălin Hîldan”, dezvăluiri din culisele transferului lui Dan Nistor la Craiova: „Din cal de rasă a ajuns să fie vândut ca un nimic”

08.01.2020 | 21:22
Peluza Catalin Hildan dezvaluiri din culisele transferului lui Dan Nistor la Craiova Din cal de rasa a ajuns sa fie vandut ca un nimic
ADVERTISEMENT

„Peluza Cătălin Hîldan”, gruparea de ultrași care susține clubul Dinamo, a oferit un comunicat manifest prin care critică decizia conducerii de a-l vinde pe Dan Nistor la Universitatea Craiova. Suporterii au scris pe Facebook cum au decurs trativele pentru acest transfer, oficialii lui Dinamo refuzând oferte mai avantajoase decât cea finală.

Cum a ajuns Dan Nistor la Universitatea Craiova

Trecerea lui Dan Nistor de la Dinamo la Universitatea Craiova reprezintă primul transfer surprinzător oferit de fotbalul românesc în actuala perioadă de mercato. „Peluza Cătălin Hîldan” i-a criticat dur, printr-un mesaj postat pe Facebook, pe conducătorii clubului din Ștefan cel Mare, care au acceptat 260.000 pentru căpitanul Nistor.

ADVERTISEMENT

Ultrașii condamnă deciziile șefilor, care au refuzat, inițial, oferte mai bune pentru cedarea mijlocașului de la Universitatea Craiova, însă au fost puse în discuție și anumite posibile propuneri pe care Dinamo le-a avut din zona arabă și de la Gaziantep, formația din Superliga turcă antrenată de Marius Șumudică. Comunicatul PCH:

LES FOURBERIES DE SCAPIN

Una dintre cele mai bune comedii scrise de Moliere.
Scapino este o slugă care face tot posibilul să-i mulțumească pe cei doi stăpâni ai săi. Imaginați-vă un personaj care joacă la două capete… și pentru RIN și pentru Clanul Butoane.

ADVERTISEMENT

După cum sugerează și numele său, Scapino e tipul care scapă cu bine din orice situație complicată, oricâte combinații șmecherești ar face.

Trebuie să-l vedeți pe Horațiu Mălăele în rolul lui Scapino. Magistral!
Într-una din negocierile lui, când trebuie să obțină un cal pentru unul din stăpânii săi, Scapino încearcă să prezinte o valoare cât mai mică a calului. Folosește diminutive, inventează termeni prin care să reducă la minim imaginea și dimensiunea bunului pe care se străduiește să-l obțină.

”Un cal, un catâr, un catâraș, un catârel… Macăr o vulpe, o găină, un pui, un ou, o bomboană, un nimic, un bună ziua, un flaf, un flingher, un flapșoi, un flocoșmacher, o ciociobaură, un flasboț, un ciocioplan, ciociopiț, un climbăr, un târț.

Așa a negociat și robul acestui stăpân avar pe care îl are Dinamo:
Nistor, din cal de rasă a ajuns să fie vândut ca un flocoșmacher, ca un ciciopiț, ca un nimic mic mic, cât o ciociobaură, cât un țârț…

Pe Nistor l-au scos la vânzare ca pe un sac de cartofi.
350.000 euro + un jucător bunicel la schimb.
A doua zi prețul era de 300.000 + un jucător
Apoi Nistor s-a arătat deranjat că s-a negociat fără ca el să fie întrebat și a declarat că nu are de gând să plece.
A treia zi prețul era de 275.000 euro, fără niciun jucător la schimb.
A patra zi prețul era de 260.000 euro.
Dacă Bogdan Scapino mai negocia câteva zile, Nistor ar fi ajuns să coste cât un flaf, cât un țârț.

Devalorizarea sacului de cartofi, care de la o zi la alta devine legătură de praz și apoi se rezumă la o ceapă, ridică serioase semne de întrebare.

La fel cum semne de întrebare, chiar mai serioase, sunt acestea:
– E adevărat că echipa lui Șumudică, Gaziantep, înaintase o ofertă pentru Nistor MULT MAI AVANTAJOASĂ, atât pentru club cât și pentru jucător?
– E adevărat că o echipă din zona arabă a oferit 200.000 euro (aproape de suma de la Craiova) pentru un împrumut până în vară, cu opțiune de cumpărare pentru 500.000 euro și un salariu de 40.000 euro pentru Nistor?
– E adevărat că au fost respinse aceste variante MULT MAI PROFITABILE doar pentru că de acolo Scapino nu mirosea niciun comision?”, a transmis PCH.

Dan Nistor, cel mai important jucător al lui Dinamo în prima parte a sezonului

Dan Nistor a fost cel mai important jucător al lui Dinamo în cele 22 de runde disputate din acest sezon din Liga 1. Fostul căpitan a punctat de patru ori și a oferit 11 pase decisive în cele 16 jocuri în care a evoluat în campionat.

Datorită evoluțiilor bune de la echipa de club, mijlocașul de 31 de ani a reintrat și în circuitul echipei naționale, pentru care a fost convocat la ultimele două acțiuni, meciurile cu Norvegia, Insulele Feroe, Suedia și Spania din preliminariile Campionatului European.

  • 260.000 de euro a plătit Craiova pentru Dan Nistor