News

Percheziții la cămătarii din Olt. Poliția a ridicat teancuri de bani, droguri și bijuterii

20 de mandate de percheziţie domiciliară au fost puse în executare luni de polițiștii de la IPJ Olt. Din locuințele suspecților de cămătărie au fost ridicați peste 46.000 de euro, bijuterii și droguri.
27.12.2021 | 21:43
Perchezitii la camatarii din Olt Politia a ridicat teancuri de bani droguri si bijuterii
ADVERTISEMENT

Persoanele ale căror locuinţe din Caracal şi Corabia au fost percheziționate sunt bănuite de camătă, şantaj, lovire sau alte violenţe şi contrabandă.

Percheziții la cămătarii din Olt. Poliția a ridicat teancuri de bani, droguri și bijuterii

Peste 46.000 de euro și aproape 900 de grame de bijuterii, dar şi diferite materiale vegetale şi substanţe care ar putea fi droguri au fost ridicate de poliţişti în urma percheziţiilor, a informat Poliția Română.

ADVERTISEMENT

Potrivit aceleiași surse, din cercetări a reieșit că, “din 2016 și până în prezent, mai multe persoane ar fi acordat sume de bani, cu dobândă, altor persoane, iar dacă banii nu erau returnați, ar fi folosit violența sau șantajul împotriva acestora”.

„În urma perchezițiilor, pentru continuarea cercetărilor și documentarea întregii activități infracționale, au fost descoperite și ridicate 899 de grame de metal de culoare galben, sub formă de bijuterii, 46.545 de euro, 275.998 de lei, 1.250 de lire sterline, 39 de grame de material vegetal de culoare verde-oliv, 8 tablete de culoare albastră (total 4 grame) și 2 pliculețe cu praf de culoare alb (total 2 grame)”, a mai transmis Poliția Română.

ADVERTISEMENT

În urma percheziţiilor, cinci persoane vor fi conduse la audieri.

Percheziţiile s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor SAS Olt, poliţiştilor de la Serviciul Transporturi Olt, poliţiştilor de frontieră, jandarmilor din Olt şi al jandarmilor de la Gruparea Mobilă Craiova.

Un an de la destrămarea unei grupări de cămătari din Dolj și Argeș

Procurorii DIICOT din Craiova anunțau pe 16 decembrie 2020 reținerea a cinci persoane suspectate de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, trafic de persoane și proxenetism.

ADVERTISEMENT

Era vorba de membrii unei grupări infracționale care acționa încă din 2016 în județele Dolj și Argeș. În urma perchezițiilor, anchetatorii au ridicat sume importante de bani, autoturisme, pistoale și cuțite, săbii, macete și bâte.

Anchetatorii spun că membrii grupării erau specializați în cămătorie.

”Începând cu anul 2016, mai multe persoane au inițiat și constituit, pe raza județelor Dolj și Argeș, un grup infracțional organizat specializat în acordarea către diverse persoane a unor sume de bani cu titlu de împrumut.

ADVERTISEMENT

Percepeau o dobândă de 20%/lună, în activitate fiind implicați atât liderul, cât și alți 4 membri ai grupării care aveau atribuții în colectarea sumelor de bani (împrumuturi și dobânzi).

În cazul în care persoanele vătămate întârziau să plătească sau din alte motive nu aveau posibilitatea să achite dobânzile datorate la data stabilită, membrii grupării recurgeau la amenințări și șantaj pentru a le recupera și percepeau, pe lângă dobândă, alte sume în plus”, au precizat anchetatorii.

Membrii grupării ar fi fost implicați și în traficul de persoane și proxenetism.

ADVERTISEMENT
Tags: