News

Peste 20 de copii au ajuns pe mâna medicilor, după ce au vizitat un ștrand din Sibiu

23 de copii cu vârste între 12 și 14 ani au ajuns la spital, marți, după ce s-au simțit rău la un ștrand din județul Sibiu.
26.07.2023 | 09:59
Peste 20 de copii au ajuns pe mana medicilor dupa ce au vizitat un strand din Sibiu
Alertă la ștrand: 23 de copii cu vârste între 12 și 14 ani au avut nevoie de asistență medicală din cauza toxiinfecției alimentare. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Marți, un grup de 23 de copii, cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, au avut parte de o experiență neplăcută la un ștrand din localitatea Avrig, județul Sibiu. După ce s-au simțit rău în timpul vizitei la ștrand, copiii au fost aduși de urgență la spital pentru asistență medicală.

Peste 20 de copii au ajuns la spital

Potrivit ISU Sibiu, incidentul a fost raportat la numărul de urgență 112, iar echipele de intervenție au reacționat imediat. Un echipaj SMURD, o autospecială de transport victime multiple și o ambulanță SAJ au fost trimise în localitate pentru a acorda asistență medicală celor aflați în nevoie.

ADVERTISEMENT

La fața locului, echipele de intervenție au identificat 11 copii cu vârste între 12 și 14 ani care prezentau simptome de rău și care erau bănuiți de a suferi de toxinfecție alimentară. Ulterior, au mai fost găsiți încă 12 copii cu aceleași simptome de stare de rău și vărsături, care au necesitat de asemenea transport la spital în vederea investigațiilor de specialitate.

Potrivit declarației oficiale a ISU Sibiu, în total, au fost transportați la spital 23 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, toți având suspiciunea de toxiinfecție alimentară. Autoritățile locale vor investiga cauzele acestui incident pentru a evita situații similare în viitor.

ADVERTISEMENT

„În urma unui apel pe numărul unic de urgență 112, un echipaj SMURD, o autospecială de transport victime multiple și o ambulanță SAJ, au intervenit de urgență în localitatea Avrig, la un ștrand întrucât mai mulți copii aveau nevoie de asistență medicală”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

Intoxicația alimentară: Ce se întâmplă în corpul nostru

Când vorbim de intoxicație, ne referim de obicei la o stare în care organismul a fost expus la substanțe nocive, toxice sau infecțioase care au un impact negativ asupra sănătății noastre. Aceste substanțe pot fi de natură chimică, biologică sau alimentară. Iată câteva dintre procesele care pot avea loc în organism în cazul unei intoxicații.

ADVERTISEMENT

Absorbție și distribuție: Substanțele toxice pot pătrunde în organism prin diverse căi, cum ar fi ingestia, inhalarea sau prin piele. După ce sunt absorbite în organism, acestea pot fi distribuite prin sistemul circulator către diferite organe și țesuturi.

Impact asupra organelor: Substanțele toxice pot afecta în special organele vitale, cum ar fi ficatul, rinichii și plămânii. Aceste organe au rolul de a filtra și elimina toxinele din corp, dar în cazul unei intoxicații severe, ele pot fi copleșite, ceea ce poate duce la afectarea lor și la disfuncții grave.

ADVERTISEMENT

Simptome digestive: În cazul intoxicațiilor alimentare sau ale substanțelor chimice ingerate, simptomele digestive sunt frecvente. Acestea pot include greață, vărsături, diaree și dureri abdominale.

Simptome sistemice: Intoxicațiile pot cauza și simptome generale ale întregului corp, precum febră, frisoane, oboseală, dureri de cap și amețeli. Reacții imunitare: În cazul intoxicațiilor cauzate de infecții bacteriene sau virale, sistemul imunitar va intra în acțiune pentru a lupta împotriva agenților patogeni invadatori. Această reacție imunitară poate duce la febră și inflamații.

Deshidratare: Intoxicațiile severe, cu simptome digestive puternice, pot duce la deshidratare, deoarece organismul pierde lichide importante prin vărsături și diaree. Leziuni celulare: Substanțele toxice pot cauza leziuni la nivel celular, afectând procesele metabolice și funcționarea normală a celulelor.

ADVERTISEMENT
Tags:
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră...
Locul din România care pare rupt din filmele SF. E la o oră şi jumătate de Bucureşti, iar intrarea costă doar 45 de lei
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România:...
”Fratele” lui Adi Mutu a ajuns de nerecunoscut și a venit în România: ”Uitați-vă la mine, din cauza voastră sunt așa”
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și...
Polițista din stadion devenită virală și-a vopsit sânii în culorile echipei favorite și a pozat așa pe Instagram: „Oamenii mei frumoși, a ieșit soarele!”
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul...
Presupusa amantă a lui Lionel Messi a rupt tăcerea despre relaţia cu starul argentinian. Jurnalista este de o frumuseţe uimitoare
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se...
Cum arată locul de vechi al Ronei Hartner din cimitirul Bellu? Acolo se odihnește și tatăl artistei GALERIE FOTO
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
PUTIN CUTREMURĂ toată planeta! Decizie ISTORICĂ pe final de an
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Meghan, provocare urâtă pentru Regele Charles. Ce urmează pentru cuplul rebel
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a...
Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu. Câți bani primesc artistele: „M-a și înjurat lumea pe Facebook”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!