News

Petiție pentru acordarea a 20 de puncte din oficiu la Bacalaureat. Ce i-a nemulțumit pe elevi

04.07.2019 | 12:06
Petitie pentru acordarea a 20 de puncte din oficiu la Bacalaureat Ce ia nemultumit pe elevi

50.000 de elevi și părinți au semnat o petiție prin care cer acordarea a 20 de puncte din oficiu la examenul de Bacalaureat. Motivul pentru care această solicitare a căpătat popularitate în mediul online este dificultatea subiectelor pe care elevii l-au primit în acest an la examenul maturității.

20 de puncte din oficiu în plus la Bacalaureat

Petiția a apărut aseară în jurul orei 20 și în doar câteva ore a strâns peste 50.000 de semnături. Părinții și liceenii care au contribuit ca vocea lor să fie auzită sunt nemulțumiți în special în legătură cu dificultatea pe care a presupus-o rezolvarea subiectului al III-lea de la majoritatea disciplinelor, în special matematică și istorie.

Cei mai mulți sunt nemulțumiți în special cu privire la subiectele primite la Matematică, Modulul I și Modulul al II-lea. Un părinte i-a trimis ministrului Ecaterina Andronescu o scrisoare prin care își exprimă nemulțumirea față de problemele și exercițiile de care copilul ei s-a lovit la cea de-a doua probă scrisă de la examen.

Subiectele de la matematică au fost considerate extrem de grele de elevi. Sursa foto: Agora

Scrisoarea unui părinte către Ecaterina Andronescu

Părintele se plânge de faptul că elevii de la profilul tehnologic au primit subiecte mult prea grele și că tocmai de aceea unii școlari au optat pentru acest profil deoarece matematica aici nu era predată intensiv. „Puteți să-mi spuneți și mie ce înseamnă: morfisme, monoid, grup comutativ abelian, etc.

Sunt definiții din culegerea pentru BAC, clasa a XII-a, profil tehnologic. Un părinte care are un copil fără abilități deosebite la matematică, fizică și chimie, îl îndrumă să se înscrie la un liceu tehnologic. Așa am facut și noi în urma cu 4 ani, fără să ne imaginăm că acesta va face la nivel avansat matematică, fizică, chimie.

Citez din materia clasei a XII-a, profil tehnologic: Legi de compoziție, Mulțimea claselor de resturi modulo n, Morfisme… Și parcă nu sunt de ajuns aceste denumiri SF, la examenul de BAC, un subiect a inclus materia de la mate-info. Copiii aceștia au lansat o petiție. Vă rugăm să nu-i ignorați”, este scrisoarea trimisă de un părinte către Ministerul Educației.