Fotbal intern

Petrolul defilează în Liga 3 cu Romulus Ciobanu pe bancă. „Avem lot de Liga 2, visăm frumos…”

27.04.2018 | 10:10
Petrolul defileaza in Liga 3 cu Romulus Ciobanu pe banca Avem lot de Liga 2 visam frumos

Petrolul Ploiești defilează în Liga 3, în marș susținut spre Liga 2. N-a pierdut niciun meci din cele 19 jucate, are 17 victorii și 2 remize, care i-au asigurat un avantaj confortabil în „fruntea bucatelor”, la 7 puncte peste a doua clasată, FC Alexandria, pe care a zdrobit-o pe 20 aprilie chiar la ea acasă, cu 4-1. Parcursul în forță al „lupilor galbeni” (VEZI IMAGINI ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS!) se datorează, în cea mai mare parte, omului de pe bancă, antrenorul Romulus Ciobanu, pe care FANATIK.RO a încercat să-l prindă „decoperit”, pe contraatac, într-un interviu exclusiv.

Domnule Ciobanu, cu ce v-a convins Petrolul să lăsați FCM Alexandria?

– Am lucrat trei ani la Alexandria şi, judecând după nivelul la care se afla echipa în momentul în care am preluat-o şi la faptul că am ajuns, mai apoi, să ţinem pasul cu Petrolul vreme de jumătate de campionat, cred ca am realizat lucruri frumoase acolo. În iarnă, însă, atunci când mi s-a oferit posibilitatea să antrenez una dintre cele mai importante formaţii din fotbalul românesc, am acceptat fără să stau pe gânduri. Brandul, proiectul existent aici, perspectiva… sunt suficiente argumente ce m-au determinat să dau curs ofertei.

Petrolul defilează în Liga 3. „Avem un lot puternic, care face faţă inclusiv cerinţelor din Liga 2”, spune antrenorul Romulus Ciobanu

Ați avut vreo îndoială că Petrolul poate rata promovarea?

– Matematic, promovarea încă nu este realizată, dar este foarte adevărat că, după ultimele rezultate, am luat o opţiune importantă şi suntem foarte aproape să ne realizăm obiectivul. Dar, chiar şi dacă nu aş fi fost antrenor aici, tot aş fi considerat Petrolul drept marea favorită la promovare, fiind un club foarte bine organizat. Şi cu asta cred că am spus totul!

Pe ce perioadă ați semnat și care sunt obiectivele din contract?

– Este vorba despre un angajament ce se întinde pe durata unui an şi jumătate, cu o clauză conform căreia ultimul an se activează în cazul promovării în eşalonul secund. Evident, obiectivele sunt clare, acelea de a face performanţă cu Petrolul.

La cum arată echipa în acest moment, cum credeți că se va descurca în sezonul următor de Liga a II-a?

– În toate declaraţiile pe care le-am dat de la momentul venirii mele aici, am scos în evidenţă faptul că, în momentul de faţă, Petrolul are un lot puternic, care face faţă inclusiv cerinţelor Ligii a II-a. Bineînţeles, însă, vom căuta să ne întărim, dar consider că este nevoie doar de unele mici completări care să crească valoarea lotului, nimic mai mult!

Ați făcut deja planul de transferuri pentru anul viitor? Luați și jucători din prima divizie?

– Am considerat că este oportun să aşteptăm ca echipa să ajungă la momentul la care promovarea este o certitudine, aşa că, deocamdată, nu pot să spun că am bătut în cuie anumite transferuri. Vom trece şi la lucruri concrete şi este clar că ne dorim jucători cu experienţă, cu valoare, care să ne ajute să ne atingem obiectivele. Dacă vor fi jucători de la Liga I care să se plieze pe cerinţele noastre şi vor vrea să vină, atunci vor fi bineveniţi!

„Fanii Petrolului reprezintă principala motivaţie a jucătorilor noştri”

Cum v-ați simțit când ați bătut la scor Alexandria, fosta echipă?

– Din punct de vedere profesional, am fost cel mai fericit antrenor, pentru că echipa mea a făcut un meci foarte bun şi a obţinut o victorie de necontestat. Şi, pentru că sunt profesionist, nu am avut reţineri în a-mi exprima bucuria la fiecare reuşită a formaţiei pe care o antrenez. În acelaşi timp, sentimental vorbind, pentru că am stat trei ani acolo, pot să spun că nu mi-a căzut foarte bine să-i văd pe jucătorii pe care i-am antrenat înainte, şi cu care am izbutit, în toamnă, să fim egalii Petrolului, învinşi atât de drastic acum!

Cât contează fanii Petrolului în rezultatele echipei dumneavoastră?

– Fără doar şi poate fanii Petrolului reprezintă principala motivaţie a jucătorilor noştri. E foarte important să ai suporterii alături, fie acasă, fie în deplasare, să ştii că te susţin şi la bine, dar şi la greu, atunci când te împing de la spate şi îţi dau forţa necesară să treci peste momentele dificile.

V-ați făcut scenariul prin care Petrolul cu Ciobanu pe bancă, urcă, urcă, urcă… Unde credeți că veți ajunge?

– Scenariu este, poate, prea mult spus. Există vise, există aspiraţii, dar, aşa cum se spune, ştiu când am plecat la acest drum, însă nu ştiu când şi unde mă voi opri! Este foarte clar că îmi doresc să mergem împreună cât mai departe şi cât mai sus. Visez să mă văd antrenorul Petrolului cel puţin şi în momentul când echipa va promova din Liga a II-a în Liga I.

„Țin cu Real Madrid și o văd câștigătoarea Ligii Campionilor”

Ce echipă de suflet aveți sau, cum spun unii, cu cine țineați când erați mic?

– Cu Real Madrid, echipa pe care o și văd câștigătoarea Ligii Campionilor de anul acesta.

Care este modelul de antrenor al lui Romulus Ciobanu?

– Nu pot spune că am un model anume. Îmi plac, însă, antrenorii exigenţi şi consecvenţi principiilor lor. Vreau să-mi creez propriul stil şi sunt adeptul tehnicienilor care le cer echipelor lor să practice un joc combinativ, care pun accentul pe posesie, pe organizare. Nu-mi place să antrenez o echipă în care să existe un singur jucător care să facă diferenţa, vreau să am o formaţie în care gama jucătorilor decisivi să fie cât mai largă.

7 victorii în 7 meciuri oficiale are Petrolul de la începutul anului

41 de ani va împlini Romulus Ciobanu pe 18 iunie

10 ani a jucat fotbal Romulus Ciobanu, începând din 1997 la „tineretul” Universității Craiova, din care 3 în Liga 1, la FCU Politehnica Timișoara, SC Vaslui și Astra Ploiești

7 echipe a antrenat Romulus Ciobanu începând din 2007 (Viitorul Pucioasa, FCM Alexandria, Metalul Plopeni, FC Caransebeș, CS Ștefănești, Petrolul Ploiești)

Tags: