Life

Greşeala care îţi poate strica piftia. Cum să faci cea mai bună răcitură de porc

Piftia de porc este pregătită frecvent în sezonul rece, dar nu toate gospodinele cunosc secretele care o fac perfectă și delicioasă. Iată care e greșeala pe care trebuie să o eviți!
25.11.2021 | 17:37
Greseala care iti poate strica piftia Cum sa faci cea mai buna racitura de porc
Piftie de porc. Ce greșeală e musai să eviți când te apuci de pregătire. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cea mai bună răcitură de porc se face în casă, în preajma sărbătorilor de iarnă când miresmele și aromele îmbie toată casa și evident ne trimit cu gândul la copilărie.

Piftia este un produs culinar tradițional. Aromată cu usturoi, cu o gelatină foarte fină, acest fel de mâncare se servește simplu sau alături de celebrele sarmale în foi de varză.

ADVERTISEMENT

Piftie de porc. Ce greșeală e musai să eviți când te apuci de pregătire

Cea mai mare greșeală pe care o fac unele gospodine este faptul că adaugă apă în timpul fierberii, în loc să pună de ajuns încă de la bun început.

Ingrediente necesare pentru răcitura de porc:

  • jumătate de căpățână de porc
  • 2 „adidași” de porc
  • bucăți de șorici
  • 5-6 căței de usturoi
  • 2 morcovi
  • o rădăcină de țelină
  • o linguriță de boabe de piper
  • sare și piper, după gust.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare răcitură de porc. Cum se face piftia perfectă:

  1. Într-o oală se pun la fiert urechi, bucăți de carne, oase de rasol și șorici
  2. Căpățâna de porc se taie în bucăți potrivite și se pune în oală
  3. Apa trebuie să acopere carnea încă de la început, să nu mai fie nevoie pe parcurs
  4. Se adaugă morcovii întregi și bucățile de țelină
  5. Se condimentează cu sare și piper, în funcție de gustul fiecăruia
  6. Se fierbe totul la foc potrivit. Carnea este fiartă suficient când se desprinde de pe oase
  7. Spuma de la suprafață se îndepărtează constant cu ajutorul unei spatule
  8. Se scot carnea și legumele din oală pe un platou. Se îndepărtează toate oasele
  9. Usturoiul se zdrobește și se freacă cu sare. Se adaugă în apa în care au fiert carnea și legumele și se amestecă bine
  10. Compoziția obținută se lasă la odihnit pentru aproximativ 10 minute sau până când devine o consistență ușor lipicioasă
  11. Piftia este închegată când zeama pusă pe o farfurie se întărește
  12. Carnea mărunțită se pune în diferite castroane, iar deasupra se adaugă morcovul tăiat rondele
  13. Se toarnă zeama de usturoi cu ajutorul unei strecurători și se acoperă vasele
  14. Piftia trebuie să stea la frigider până când se încheagă bine
  15. Spor la treabă!