Fotbal intern

Pigliacelli a semnat cu Universitatea Craiova până în 2022! Cât au plătit oltenii pentru transferul portarului

18.12.2018 | 12:01
Mirko Pigliacelli este jucătorul Craiovei până în 2022

Italianul Mirko Pigliacelli a semnat un contract valabil cu Universitatea Craiova până în 2022! Portarul și-a prelungit astfel înțelegerea cu oltenii care îl aveau la echipă sub formă de împrumut de la gruparea Pro Vercelli. Mai mult de atât, există și o opțiune pentru încă un sezon din partea conducereii care nu a mai așteptat și a plătit mai repede clauza de 300 de mii de euro pentru un transfer definitiv. La fel s-a procedat și în cazul lui Alexandru Mitriță, pentru care șefii au achitat 700 de mii de euro Pescarei și acum dețin sută la sută drepturile asupra jucătorului.

Pigliacelli este om de bază în echipa Craiovei – a devenit titular imediat și a ajutat din plin la construirea unei apărări puternice. Defensiva Craiovei este a doua cea mai bună din Liga 1 Betano. Oltenii au încasat până în acest moment numai 19 goluri, în condițiile în care s-au desfășurat 20 de runde. CFR Cluj are cea mai bună apărare, cu 12 goluri încasate.

Pigliacelli a semnat cu Universitatea Craiova până în 2022! Mirko Pigliacelli arunca tricoul unor suporteri la finalul meciului de fotbal dintre Universitatea Craiova si Dunarea Calarasi, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, duminica 2 decembrie 2018. © FOTO: Remus Badea/SPORT PICTURES
Mirko Pigliacelli a venit la CS Universitatea Craiova de la Pro Vercelli

Pigliacelli a semnat cu Universitatea Craiova până în 2022!

Italianul Devis Mangia a fost cel care a insistat ca Pigliacelli să vină la Craiova. Abia în vară a reușit să-l convingă. Portarul este la prima aventură în afara Italiei. Mirko Pigliacelli a început fotbalul la academia de juniori a celor de la AS Roma. A reușit să ia titlul național și o cupă a Italiei cu cei de la Primavera. A urmat apoi trecerea la Sassuolo, formație pentru care a apărat o singură dată.

La Pescara l-a cunoscut pe Devis Mangia, apoi a trecut la Reginna unde a apărat aproape un sezon întreg. Frosinone, Trapani și Pro Vercelli sunt celelalte formații din Italia la care a evoluat Mirko Pigliacelli care are în total peste 130 de meciuri în Serie B. Cele mai multe au avut loc pentru cei de la Vercelli, 60 la număr, în condițiile în care trecerea la Craiova i-a adus în sfârșit continuitate.

  • 1 partidă a jucat Mirko Pigliacelli în tricoul echipei naționale de tineret a Italiei