Fotbal intern

Pigliacelli, la un pas de Italia! Două echipe din Serie A îl vor pe portarul Craiovei

30.04.2019 | 12:48
Pigliacelli la un pas de Italia Doua echipe din Serie A il vor pe portarul Craiovei

Mirko Pigliacelli este la un pas de un transfer în Italia! Două echipe importante din Serie A îl vor pe portarul Universității Craiova. Goalkeeperul a impresionat în acest sezon, unul în care a reușit mai multe parade de excepție, dar și câteva pase decisive și un gol marcat din penalty. Parma și Cagliari sunt formațiile care ar vrea să-l aducă acum pe Pigliacelli pe prima scenă a fotbalului din Italia.

Pigliacelli, la un pas de Italia!

“Pigliacelli e un nume important pe piata transferurilor, Parma si Cagliari asteapta finalul sezonului”, scrie tuttomercatoweb.com.  Ambele echipe au probleme în poartă. Cagliari are un goalkeeper de perspectivă, Alessio Cragno, dar acesta ar putea ajunge la AS Roma. Sunt șanse mari să fie transferat chiar în această vară. Portarul Parmei este Luigi Sepe, împrumutat de la Napoli până la finalul sezonului.

De remarcat că Mirko Pigliacelli a fost adus la Universitatea Craiova de Devis Mangia, însă, între timp, tehnicianul a fost demis de conducerea oltenilor. Portarul în vârstă de 25 de ani a crescut la academia Romei, dar nu a reușit să joace până în acest moment în Serie A.  Pigliacelli a trecut de-a lungul carierei pe la Sassuolo, Pescara, Reginna, Frosinone, Pescara, Trapani și Pro Vercelli înainte să bată palma cu Universitatea Craiova.

Pigliacelli, la un pas de Italia! Mirko Pigliacelli marcheaza un gol din penalty in meciul de fotbal dintre FCSB si Unversitatea Craiova, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 24 februarie 2019. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Momentul în care Mirko Pigliacelli execută penalty-ul în partida cu FCSB

Cum a ajuns Pigliacelli să execute un penalty pentru Craiova

Mirko Pigliacelli a devenit unul dintre favoriţii suporterilor din Bănie. Golul marcat de portar în derby-ul cu FCSB l-a transformat pe goalkeeper într-un adevărat idol. Tot Mangia a fost cel care a ales să meargă pe mâna lui Pigliacelli în momentul în care se decidea executantul penalty-ului. “Am avut ocazia să câștigăm, din păcate nu s-a întâmplat. Mister a decis să execut penalty-ul. Eu sunt portar, dar îmi place să și marchez. Dacă Mister a decis asta, m-am dus și am înscris. 

FCSB este o echipă mare pentru mine, dar consider că a avut și foarte mult noroc. Și noi suntem o echipă foarte puternică, ne luptăm până în ultimul minut al ultimei etape”, declara atunci Mirko Pigliacelli.

  • 28 de meciuri are Mirko Pigliacelli pentru Universitatea Craiova