Fotbal intern

Turcii îl deturnează pe Plamen Iliev de la FCSB! O echipă din prima ligă, ofertă de nerefuzat pentru portarul bulgar

14.11.2018 | 11:58
Turcii il deturneaza pe Plamen Iliev de la FCSB O echipa din prima liga oferta de nerefuzat pentru portarul bulgar

Plamen Iliev, portarul celor de la Astra Giurgiu, este unul dintre favoriții lui Gigi Becali, după ce patronul FCSB a anunțat că îl dorește pe bulgar pentru a-i face concurență lui Bălgrădean. Cu toate acestea, Becali s-ar putea să îl rateze pe Iliev, cel despre care FANATIK.RO a aflat că are o ofertă concretă din partea formației turce Konyaspor.

Mai precis, Konyaspor vrea să ofere celor de la Astra Giurgiu o sumă de 500.000 de euro pentru portarul al cărui contract expiră în vara viitoare, iar giurgiuvenii sunt tentați să renunțe la Plamen Iliev, mai ales că nu au nicio siguranță că acesta și-ar dori prelungirea înțelegerii cu echipa de pe malul Dunării. Mai mult, rețeta financiară pentru Iliev este și ea una consistentă. Konyaspor vrea să îl ademenească pe portarul cu 9 selecții în naționala Bulgariei cu un salariu de 25.000 de euro pe lună. Din informațiile FANATIK.RO, Plamen Iliev pare a fi extrem de tentat să meargă în Turcia. El se află în acest moment la recuperare în țara sa natală după o accidentare suferită în acest sezon și a propus chiar să nu se mai întoarcă la Giurgiu, ci să meargă direct în Turcia.

Konyaspor vrea să îl „deturneze” pe Plamen Iliev de la FCSB

Gigi Becali ezită să îl aducă pe Iliev în această iarnă, după ce Meme Stoica și antrenorul Nicolae Dică au decis să meargă în continuare pe mâna lui Cristi Bălgrădean pentru restul sezonului: „Nu ne interesează Iliev. Acum, nu că mă pricep eu la portari, Meme și Dică nu vor. Ce să fac? Dacă ei nu vor, dacă antrenorul nu vrea? Cel mai bun portar din România e Bălgrădean”, a spus marți patronul FCSB. Astfel, Becali ar dori să îl aducă pe Iliev vara viitoare, când îl va putea aduce pe bulgar din postura de jucător liber de contract. Cu toate acestea, ar putea să fie mult prea târziu pentru roș-albaștri, în contextul în care goalkeeper-ul e foarte aproape să facă pasul către Konyaspor.

Plamen Iliev are 8 meciuri în acest sezon la Astra, în care a primit numai 6 goluri. El a sosit la echipa giurgiuveană în 2017, când a făcut pasul de la FC Botoșani. La moldoveni ajunsese în 2015, de la Levski Sofia. În total, portarul bulgar a adunat 94 de meciuri în Liga 1 Betano. Konyaspor se află în acest moment pe locul 9 în Superliga Turciei, cu 17 puncte în 12 etape. La această echipă au jucat în ultimii ani trei români: Ioan Hora, Ciprian Marica și Gabriel Torje.

  • 850.000 de euro este cota lui Plamen Iliev, potrivit transfermarkt.de