News

Ploile au făcut prăpăd în toată ţara! Zeci de case, distruse de inundaţii. FOTO

03.06.2019 | 09:27
Ploile au facut prapad in toata tara Zeci de case distruse de inundatii FOTO

Vremea capricioasă le-a provocat serioase bătăi de cap românilor din cea mai mare parte a țării. Ploile abundente și vijeliile din ultimele zile au făcut prăpăd, în special în zonele rurale, unde oamenii se plâng că locuințele le-au fost grav afectate de inundații.

Sute de case distruse de inundații

Spre exemplu, în județul Alba, o viitură puternică a măturat totul în cale, lăsând în urmă sute de case inundate și mașini luate de apele învolburate. De frică, oamenii fie și-au găsit refugiul pe dealuri, fie au ales să se adăpostească în podurile caselor.

Locuitorii mai multor comune din acest județ au mărturisit că furtuna a avut o violență cu care nu s-au mai confruntat niciodată până acum. Foarte mulți dintre aceștia au reușit în ultimul moment să se salveze din calea apelor.

Ploile abundente le-au dat serioase bătăi de cap oamenilor. Sursa foto:a1.ro
Ploile abundente le-au dat serioase bătăi de cap oamenilor. Sursa foto:a1.ro

Oamenii, speriați de furtunile puternice: „Țipam și ne rugam la Dumnezeu”

Ne-am urcat în pod și țipam, ne rugam la Dumnezeu. Când am văzut că s-a oprit puțin apa, ne-am dat jos și ne-am suit în grădină la deal și ne-am dus la un vecin care are casa sus” , este mărturia unei femei care a reușit cu greu să scape din calea naturii dezlănțuite. Iar veștile rele nu se opresc aici, pentru locuitorii din Alba. Mai bine de jumătate din județ se află încă sub cod galben de precipitații abundente și fenomene extreme.

În ultimele zile, vremea nu a fost mai prietenoasă nici cu restul teritoriului. În Prahova,  patru copii și-au pierdut viața într-un mod tragic, după ce casa în care se aflau împreună cu mama lor, a fost pur și simplu rasă de pe fața pământului. De altfel, din respectiva construcție nu a mai rămas decât temelia.După ore întregi de căutări, echipele de salvatori au reușit să găsească astăzi trupurile neînsuflețite ale trei dintre copii, dispărute în urma furtunii puternice, care în doar câteva zeci de minute a măturat totul în cale.