News

Plouă în sălile de operație ale Spitalului Județean din Târgu Jiu. Internările pacienților au fost limitate

Incidente la Spitalul Județean Târgu Jiu. Conducerea a decis să reducă numărul de paturi pentru că plouă în sălile de operații
24.04.2024 | 13:38
Ploua in salile de operatie ale Spitalului Judetean din Targu Jiu Internarile pacientilor au fost limitate
Restructurare și reabilitare la Spitalul Județean Târgu-Jiu după ce ploaia a pătruns în plafonul sălilor de operații. Sursa foto: Facebook / Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu
ADVERTISEMENT

Spitalul Judeţean Târgu-Jiu a transmis că, începând de miercuri, 24 aprilie, numărul de paturi în secţiile de Chirurgie a fost limitat din motive de reabilitare energetică a Secţiei Chirurgie Generală 1 şi a sălilor de operaţie, ceea ce va duce la reducerea internărilor.

Sălile de operație din Spitalul Judeţean Târgu-Jiu, afectate de infiltraţii în plafon

De asemenea, au fost raportate infiltraţii în plafonul blocului operator al Secţiei Chirurgie Generală 1, însă echipamentele medicale nu au fost afectate.

ADVERTISEMENT

Oficialii Spitalului Târgu Jiu au anunțat că Secţia Chirurgie Generală 1 şi sălile de operaţie de la această secţie vor fi supuse reabilitării energetice.

„Secţia Chirurgie Generală 1 şi sălile de operaţie aferente acestei secţii, situate la etajul 2 al clădirii din strada Tudor Vladimirescu, vor intra în reabilitare energetică. Începând cu data de 23 aprilie 2024, a început relocarea acesteia la etajul 3, în cadrul Secţiei Chirurgie Generală 2, fiind redus considerabil numărul de paturi (43 de paturi în prezent din totalul celor două secţii de 78 paturi). Ca urmare a acestui fapt, internările şi intervenţiile chirurgicale sunt limitate doar la cazurile de urgenţă”, au transmis oficialii Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.

ADVERTISEMENT

În plus, s-au trimis notificări către unităţile medicale din judeţul Gorj şi din judeţele învecinate pentru a sprijini Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu în gestionarea cazurilor pe care nu le mai poate prelua în timpul lucrărilor de reabilitare.

Ploaia nu a afectat echipamentele medicale

Reprezentanții spitalului au mai spus că deşi apa a pătruns prin plafon, echipamentele medicale din sălile de operaţie nu au fost afectate. Garda medicală a fost asigurată de către personalul Secţiei Chirurgie Generală 2, iar operaţiile chirurgicale au fost efectuate în sălile de operaţie de la etajul 3.

ADVERTISEMENT

„În seara zilei de 23 aprilie 2024, în cadrul blocului operator al Secţiei Chirurgie Generală 1 de la etajul 2, s-au produs infiltraţii prin plafonul celor două săli de operaţie deasupra cărora se află două terase. Apa care s-a infiltrat prin plafon nu a afectat aparatura medicală din sălile de operaţie.

Menţionăm faptul că în data de 23 aprilie 2024, garda a fost asigurată de medicii Secţiei Chirurgie Generală 2, intervenţiile chirurgicale fiind efectuate în sălile de operaţie de la etajul 3, aferente acestei secţii”, au mai precizat reprezentanţii spitalului, menționând că la faţa locului sunt echipe de intervenţie pentru a remedia urgent situaţia.

ADVERTISEMENT

După finalizarea reabilitării energetice, Secţiile Chirurgie 1 şi Chirurgie Generală 2, împreună cu sălile de operaţie aferente acestora, vor intra într-un proces amplu de modernizare şi reabilitare.

ADVERTISEMENT