News

Podul de la Adunații Copăceni, închis pentru șase luni! Probleme pentru turiștii care merg cu mașina către Bulgaria, Grecia sau Turcia

18.07.2019 | 20:25
Circulația rutieră se închide pe podul de la Adunații Copăceni

Turiștii care merg cu mașina către Bulgaria, Grecia sau Turcia vor întâmpina probleme serioase, după ce se va închide circula ția pe podul dintre comunele „1Decembrie” și „Adunaţii Copăceni”, peste râul Argeş! Călătoria lor se va prelungi destul de mult după ce podul amintit, de pe Drumul Național 5 (DN 5),  intră în reparații capitale în plin sezon estival, o nouă dovadă a „respectului” și „grijii nețărmurite” a autorităților pentru cetățenii patriei capitaliste multilateral corupte.

Podul de la Adunații Copăceni va fi închis pentru șase luni

Traficul rutier se va închide timp de 6 luni, începând de joi, 18 iulie, perioadă în care circulaţia se va desfăşura pe un pod provizoriu, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Accesul pe podul de la Adunaţii Copăceni se va închide joi, 18 iulie, începând cu ora 11:00, iar timp de şase luni circulaţia se va desfăşura pe podul provizoriu situat la km 19+096. Pe acest pod provizoriu, în lungime de 1,1 km, situat pe ruta care face legătura între Bucureşti şi Giurgiu, se va circula, însă, pe o singură bandă pe sens, iar viteza maximă va fi de 30 de km/h.

Circulația rutieră se închide pe podul de la Adunații Copăceni
Circulația rutieră se închide pe podul de la Adunații Copăceni

Circulația rutieră se va desfășura pe un pod provizoriu, pe care se va circula cu 30 de kilometri pe oră

Reparațiile vor fi efectuate de antreprenorul Eurocogen, Filiala Aninoasa şi vor consta în demolarea plăcii de beton existente, degradate în totalitate şi montarea unor dale prefabricate din beton armat, precomprimarea plăcilor prefabricate cu cabluri de oţel, executarea hidroizolaţiei, sablarea, curăţarea şi protecţia anticorozivă a suprafeţelor metalice, înlocuirea parapetului metalic pietonal, structură rutieră nouă, amenajare trotuare, montare parapet metalic direcţional de tip foarte greu, înlocuirea dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilataţie.

  • 8.932.000 de lei, fără TVA, este valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare a podului peste râul Argeş, pe DN 5
  • 6 luni, cel puțin ținând cont de „tradiția” constructorilor de la noi, va dura reabilitarea podului de pe drumul dintre București și Giurgiu, principala „poartă” auto de ieșire din România spre sudul continentului, spre Bulgaria, Grecia și Turcia, principalele destinații al românilor pentru vacanțele estivale, alegerea autorităților pentru repararea podului în plină vară fiind o nouă dovadă, dacă mai era nevoie, a „respectului” și a „grijii nețărmurite” pentru cetățeni.
Tags: