News

Podul de la Brăila, inaugurat în iulie, are deja primele probleme: ”Asfaltul s-a lăsat și a fugit”. Video

Inaugurat cu mare fast în urmă cu doar o lună, podul peste Dunăre de la Brăila are deja primele probleme. Șoferii raportează denivelări.
11.08.2023 | 23:07
Podul de la Braila inaugurat in iulie are deja primele probleme Asfaltul sa lasat si a fugit Video
Au apărut primele probleme pe podul peste Dunăre de la Brăila. Denivelări raportate de șoferi. Sursa foto: captură YouTube / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Probleme depistate pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila. Deși a fost inaugurat cu doar o lună în urmă, impresionanta construcție prezintă deja mai multe denivelări. Cum explică autoritățile această situație.

Au apărut primele probleme pe podul peste Dunăre de la Brăila. Denivelări raportate de șoferi

Pe 6 iulie 2023, în prezența președintelui Iohannis, a premierului Ciolacu și a altor personalități importante, a avut loc inaugurarea Podului peste Dunăre de la Brăila. Pentru ”Golden Gate de România”, considerat cea mai mare investiție în infrastructură din ultimii 30 de ani din țară, s-au cheltuit o jumătate de miliard de euro.

ADVERTISEMENT

La mai bine de o lună distanță, apar primele probleme importante pe podul care leagă judeţele Brăila şi Tulcea. Pe porțiuni importante, asfaltul a început să se deformeze. Denivelările, constatate deja de șoferi, se văd cu ochiul liber.

În mediul online, o filmare a fost postată de un șofer nemulțumit. Bărbatul spune că inclusiv betonul de la intrarea pe pod este cu denivelări. ”Aici asfaltul este lăsat și este fugit, este refulat încoace, din cauza greutății. Deci nu este marcajul fugit. A fugit cu tot cu asfalt. Și asta este peste tot, unde se vede așa, este de la refularea asfaltului”, spune cetățeanul, citat de Digi24.

ADVERTISEMENT

Cum explică autoritățile aceste probleme

Oficialii din Transporturi recunosc aceste probleme. Ei au și o explicație. Spun că denivelările ar fi apărut pentru că în zilele caniculare nu au fost respectate restricțiile de tonaj. În consecință, CNAIR a cerut constructorului să remedieze problema. Vor fi luate măsuri pentru ca restricțiile de tonaj să fie respectate.

Denivelări sunt pe partea de urcare a podului dinspre Tulcea. În ciuda acestora, autorităţile susţin că podul şi siguranţa şoferilor nu sunt în pericol. Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a spus, vineri, că denivelările apărute în asfaltul de pe podul suspendat peste Dunăre sunt generate de nerespectarea restricţiilor de tonaj de 7,5 tone, impuse în zilele caniculare.

ADVERTISEMENT

Pe rampa de acces au apărut nişte denivelări. În principal, au fost identificate cauzele pentru care ele s-au produs, vorbesc aici despre o depăşire de tonaj, nu s-a respectat tonajul de către autovehiculele care au circulat pe acest pod, pe de o parte. Pe de altă parte, ştiţi că am avut o perioadă de vreme caniculară, iar în acele momente noi am impus restricţii de tonaj la 7,5 tone, restricţii care nu au fost respectate de operatorii economici care se ocupă de transportul de mărfuri.

Cum ştiţi, podul acesta a fost dat în circulaţie, el din punct de vedere structural este în regulă, iar aceste mici deficienţe vor fi remediate de către antreprenorul lucrării, astfel încât, la momentul recepţiei, la terminarea lucrărilor, nu vor mai fi niciun fel de probleme”, precizează oficialul, citat de TVR.

ADVERTISEMENT

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu: ”Problemele trebuie remediate”

O reacție în această chestiune legată de problemele de la pod a avut și ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu. Acesta a precizat că se vor face verificări şi se va stabili motivul care a dus la apariţia de denivelări pe podul peste Dunăre. Oficialul a ținut să reamintească faptul că lucrarea este în garanţie.

”Aceste instituţii, fie că e vorba de ISCTR, trebuie să verifice. Ştiu că domnul Pistol a făcut o cerere către ISCTR de acest tip. Această lucrare este în garanţie, aşa cum bine ştiţi, şi această asociere trebuie să remedieze toate aceste probleme, mai ales că ne aflăm în perioada în care trebuie să demonteze macaralele, trebuie să termine drumul de pod, până la Jijila, care trebuie terminat, aşa cum bine ştiţi, până la sfârşitul acestui an”, a declarat Grindeanu, citat de postul public de televiziune.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților