News

Politicianul PSD care a jignit-o pe Clotilde Armand a pierdut procesul cu primărița. După amenda de la CNCD, va plăti și daune morale

Ioan Micu (PSD), consilier județean în Vrancea, a pierdut procesul pe care i l-a intentat Clotilde Armand, despre care a spus că i-ar conveni să fie „violată zile în șir”.
01.05.2022 | 15:42
Politicianul PSD care a jignito pe Clotilde Armand a pierdut procesul cu primarita Dupa amenda de la CNCD va plati si daune morale
Ioan Micu, consilier județean PSD în Vrancea/ Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Scandalul a izbucnit în luna iunie a anului trecut, când Ioan Micu, membru din partea PSD în Consiliul Județean Vrancea, a comentat criza gunoaielor din Sectorul 1, unde primar este Clotilde Armand (USR).

Daune morale de 30.000 de lei

În Franţa era răpită şi violată zile în şir, aoleu stai că asta-i convenea bebeluşei albe de Guadalupe”, a scris pe Facebook Ioan Micu.

ADVERTISEMENT

Clotilde Armand l-a dat în judecată pentru această afirmație, iar judecătorii au decis că Micu i-a adus prejudicii de imagine primăriței de la Sectorul 1 și l-a condamnat la plata a 30.000 de lei ca daune morale, scrie Adevărul.

Deocamdată, decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel de către Ioan Micu.

Aceasta ar fi a doua sancțiune  pe care Micu o primește din cauza acestei afirmații. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în acest caz, iar în luna august a anului  trecut a decis sancționarea acestuia cu o amendă de 3.000 de lei.

ADVERTISEMENT

CNCD a argumentat că Ioan Micu a depășit limitele libertății de exprimare și a încălcat demnitate umană. Ca o pedeapsă accesorie, consilierul PSD a fost obligat să publice în mass-media un rezumat al hotărârii de sancționare, adoptată de Consiliu.

PSD nu s-a ținut de cuvânt și l-a păstrat în partid

La vremea respectivă, PSD a anunțat că îl va exclude din partid pe Micu, ceea ce ar echivala și cu pierderea funcției de la Consiliul Județean.

ADVERTISEMENT

PSD Vrancea nu acceptă sub nicio formă şi în niciun mediu o astfel de atitudine, fie ea publică sau privată. Drept urmare, voi solicita excluderea dl. Ioan Micu din organizaţia judeţeană a PSD Vrancea”, afirma deputatul Nicușor Halici, preşedintele interimar al PSD Vrancea.

Și președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma (PNL), a cerut sancționarea lui Micu. „În condiţiile în care Ioan Micu este consilier judeţean, gestul său afectează şi imaginea instituţiei, motiv pentru care solicit public conducerii PSD Vrancea (care o mai fi că nu se ştie prea bine), sancţionarea membrului social-democrat pentru derapajul de care a dat dovadă. Trebuie să ne delimităm clar de astfel de ieşiri necontrolate. Respectul şi decenţa trebuie să primeze indiferent de culoarea politică a celor care ajung să aibă opinii contrare”, spunea Cătălin Toma.

ADVERTISEMENT

Ioan Micu s-a justificat atunci spunând că acel comentariu a fost scris după ce băuse trei beri și și-a cerut scuze publice primarului Sectorului 1.

Se pare că pentru PSD acest lucru a fost suficient întrucât Micu este și acum membru al partidului și consilier județean.

Deși a trecut un an de la acest incident, PSD încă îl ține în brațe pe consilierul de Vrancea, deși a spus că îl va exclude. PSD nu face decât să arate, o dată în plus, că acceptă și, mai mult, încurajează astfel de derapaje”, se spune pe contul de Facebook al USR.

ADVERTISEMENT