News

Poluare fără limite. Zeci de oameni respiră cenușă lângă o termocentrală din Craiova. ”Nu putem să spălăm haine. Le face negre”

07.03.2021 | 13:06
Poluare fara limite Zeci de oameni respira cenusa langa o termocentrala din Craiova Nu putem sa spalam haine Le face negre
ADVERTISEMENT

Poluare fără limite. Zeci de ani oameni care locuiesc în vecinătatea depozitului de cenuşă al termocentralei de lângă Craiova trăiesc zi de zi un adevărat coşmar. Din cauza poluării, sănătatea lor este în pericol. Ca de obicei, nimeni nu face nimic pentru a stopa dezastrul.

Aerul pe care îl respiră este încărcat cu particule de cenuşă.  Autorităţile au dat amenzi, dar situaţia nu s-a schimbat în niciun fel.

ADVERTISEMENT

Aceasta este drama oamenilor care locuiesc în vecinătatea depozitului de cenuşă al termocentralei de lângă Craiova. ”Nu se poate respira. Nu putem să spălăm haine. Le face negre”, spune un localnic, conform Observatornews.

Coșmar pentru cei care locuiesc lângă depozitul de cenuşă al termocentralei de lângă Craiova. ”Nu se poate resspira”

Tragedia se petrece în Coţofenii din Dos, o comună din imediata apropiere a Craiovei. Cenuşa spulberată de vânt creează un adevarăt coșmar. Aici, aerul e negru, iar oamenii se ascund cum pot din calea poluării.

ADVERTISEMENT

Aceasta este realitatea „cenușie” în care oamenii locului sunt nevoiţi să trăiască de ani de zile.

Problema este cauzată de faptul că depozitele de cenuşă rămase în urma activătăţii termocentralei de la Işalniţa au fost supraînălţate. Se pare că, deşi legea îi obligă pe cei de la CET să umezească cenuşa, instalaţiile nu ar fi folosite.

ADVERTISEMENT

Poluare fără limite

”Atunci când bate vântul un pic mai tare decât acum, nu se vede pădurea de acolo. Este absolut imposibil să trăim în zona asta”, spune un localnic.

”Oamenii ăştia, deşi au un sistem de aspersoare şi pe prima groapă şi pe cea de-a doua, nu îl folosesc. Deci practic nu umezesc cenuşa? Niciodată!”, se plânge alt cetățean.

ADVERTISEMENT

Controalele sau amenzile date de Garda de Mediu nu au avut niciun efect. Comisarii de mediu au dat amenzi maxime pentru poluarea provenită de la sucursalele din Dolj ale Complexului Energetic Oltenia, dar situața a rămas neschimbată – sănătatea localnicilor e pusă în pericol în fiecare zi.

ADVERTISEMENT
Tags: